11795 latausta vuorokaudessa
9825 artikkelia


Tervetuloa Venäjän salaiseen ja kummalliseen maailmaan, jossa taistelut käydään hauskimmissa asuissa ja hupsuimmissa tilanteissa! Nimettömänä pysyttelevä Wagnerin joukko-osaston komentaja on laukonut kovia väitteitä, jotka saavat meidät nauramaan kippurassa. Vitsikkäät tapahtumat ovat kuin suoraan parhaasta komediaelokuvasta!

Komentaja on heittänyt ilmaan väitteen siitä, että Wagner-sotilaat ovat olleet Venäjän armeijan kanssa tekemisissä lähinnä kännäämisen ja ryöstelyn takia.

Mutta odotas, siinä ei vielä kaikki! Venäjän armeijaan on kuulemma liittynyt komentaja nimeltä Trošev. Ei, ei kyseessä ole ollut muinaissuomalainen heimopäällikkö, vaan jokin muu Trošev. Voisiko hän olla käyttänyt nimeään salanimenä? Trošev saattaa olla mystinen hahmo, mutta voimme kuvitella hänen pukeutuvan kaapuun ja liikkuvan pimeässä kuin aave öisillä kaduilla.

Tässä vekkulissa haastattelussa on mainittu myös Venäjän presidentti Vladimir Putin. Hän on ilmeisesti tarjonnut Wagnerin sotilaille mahdollisuutta liittyä Venäjän armeijaan. Kuvitellaanpa hetki, kuinka Putin itse kutsuu sotilaita Kreml’inin pihalle ja tarjoaa heille vaihtoehtoa: “Ryöstelyä vai menettekö rintamalle?”

Kommellukset eivät lopu siihenkään, sillä komentaja väittää Wagnerin kapinan tarkoituksena olleen protestoida Venäjän puolustusministeriön johdon laittomuuksia vastaan. Voi taivas, mikä show! Eikö olisi ollut helpompaa lähettää kaikki puolustusministeriön johto suoriltaan sirkuskouluun oppimaan jonglöörausta ja tasapainottelua?

Hauskuutta piisaa myös, kun komentaja vakuuttaa uskollisuuttaan Wagner-pomo Jevgeni Prigožinille. Voi vain kuvitella, kuinka Prigožin istuu valtaistuimellaan ja sotilaat tekevät kunniaa hassunkurisissa tanssiaskeleissa. He vannovat valan hänelle ja toiselle nimettömälle Wagner-johtajalle, jota huhut kuvailevat hauskan nimen Dmitri Utkin kantajaksi.

Venäjä on kuulemma yrittänyt murentaa Prigožinin mainetta, mutta hupaisa sotabloggarimme ei anna periksi. Prigožinin tukijat jatkavat kannanottojaan, ja voin vain kuvitella, kuinka tukijat kulkevat ympäriinsä hymyillen ja jakavat klovni-selvennyksiä ja vakuuttavat Prigozinin olevan kuin enkeli.

Lue myös:


Satunnainen:


Vastaavia: