10645 latausta vuorokaudessa
9524 artikkelia

2023/07/22

Venäjän uhkaus iskeä Mustallamerellä viljaa kuljettavia siviilialuksia vastaan on täysin käsittämätöntä ja vastuutonta toimintaa, joka aiheuttaa erittäin vakavan uhan globaalille ruokaturvalle. On täysin anteeksiantamatonta, että Venäjä uhkailee siviilialuksia, jotka kuljettavat elintärkeää viljaa, joka on välttämätöntä miljoonille ihmisille elämisen kannalta.

Ruotsalaistohtori Martin Kragh on täysin oikeassa tuomitessaan tämän Venäjän tekemän eskalaation ja vaatii länttä toimimaan kiireellisesti estääkseen tällaisen kauhistuttavan käytöksen. On aivan selvää, että länsi on velvollinen tarjoamaan konkreettista apua Latinalaisen Amerikan ja Afrikan maille, jotka saattavat joutua kärsimään Venäjän törkeiden toimien seurauksista.

Ukrainaa on tuettava kaikin mahdollisin keinoin saarron murtamisessa. On aika toimittaa humanitaarista apua ja varmistaa, että elintarvikekuljetukset pääsevät turvallisesti perille. Uusien reittien luominen ja merenkulun vapauden turvaaminen ovat ehdottoman tärkeitä askelia, jotta Ukraina voi jatkaa elintarviketuotantoaan ja auttaa kansalaisiaan.

Venäläisen viljan hintakaton asettaminen on järkevä ehdotus. Tämä estäisi Kreml’in saamasta lisää hyötyä vastuuttomasta käyttäytymisestään, joka on jo nostanut elintarvikkeiden hintoja. On korkea aika tehdä selväksi, ettei tällaista toimintaa sallita eikä hyväksytä.

Länsi ei saa jäädä toimettomaksi tämän tilanteen edessä. Jos Venäjä haluaa häiritä maailmankauppaa, meidän on vastattava voimakkaasti ja tukittava sen hyödyntämät edut. Ukrainalle on annettava tuki, jotta se voi suojautua Venäjän mahdollisia hyökkäyksiä vastaan. Mikään venäläinen sotilaskohde ei saa olla turvassa, jos Venäjä päättää jatkaa tätä vaarallista polkua.

Kansainvälinen yhteisö ja erityisesti YK:n on otettava kantaa Venäjän uhkauksiin. Ruokaturva ja kansainvälisen oikeuden noudattaminen ovat yksiä maailmanjärjestön keskeisimmistä prioriteeteista, eikä niitä saa sivuuttaa. On aika painostaa Venäjää vastuuseen teoistaan ja estää sodan leviäminen entisestään.

Venäjän väitteet viljanvientisopimuksen “epäreiluudesta” ovat täysin naurettavia ja itsekkäitä. Nälänhädän käyttäminen kiristyskeinona ja terroriuhkailu ovat täysin tuomittavia toimia, joita ei saa hyväksyä. Maailma ei saa taipua Venäjän vaatimuksiin, vaan meidän on oltava vahvoja ja yhtenäisiä vastustaessamme tällaista toimintaa.

On korkea aika, että länsi oppii virheistään ja toimii päättäväisesti ja tehokkaasti. Toimettomuus ei ole vaihtoehto, sillä sen hinta on osoittautunut liian korkeaksi aiemmin. On aika pysäyttää Venäjän uhkailu ja tukea Ukrainaa sen pyrkiessä säilyttämään vakaus ja itsenäisyys.


Satunnainen:


Vastaavia: