2023/07/25

Ukraina ja Venäjä ovat jälleen kerran otsikoissa keskinäisen nokittelunsa vuoksi, ja tällä kertaa kohde on Moskova’an tehty lennokki-isku. Venäjä syyttää luonnollisesti Ukrainaa hyökkäyksestä, mutta Ukrainan puolelta ei ole vielä kuulunut vastausta. Onko tässä taas kyse vakavasta sotilaallisesta kriisistä vai pelkästä värikkäästä kähinästä?

Ruotsin maanpuolustuskorkeakoulun everstiluutnantti Joakim Paasikivi nostaa oman veikkauksensa kehiin. Hän väittää, että Ukraina on lähes varmasti iskun takana. Mikä siis saisi ukrainalaiset lennättämään lennokin aina Venäjän pääkaupunkiin asti? Paasikiven mukaan syy on selvä: he haluavat tuoda sodan Venäjälle asti!

Nyt on kyllä pakko antaa pisteet Ukrainan rohkeudelle, jos tämä on totta. Mutta toisaalta, Venäjä ei tunnu olevan kovin hyvä suojelemaan omaa pääkaupunkiaan tällaisilta hyökkäyksiltä. Se ei voi olla nostattamatta hymyä huulille, kun kuvittelee Venäjän sotilasviranomaisten hätääntyneitä yrityksiä torjua pieni lennokki-isku.

Ja niinpä Venäjä vastaa syytöksiin kertomalla, että Ukraina on puolestaan iskenyt myös Krimille. Kyllä, se samainen Krim, joka liitettiin Venäjään hieman kyseenalaisin keinoin. Ei siis ihme, että sielläkin on nyt tohinaa ja kahinaa, kun lennokki on osunut ammusvarastoon. Paasikivi heittää omat arvionsa tähänkin väliin ja sanoo, että tämä on osa Ukrainan hyökkäyssuunnitelmaa.

Miksi sitten iskeä ammusvarastoon? No, selväähän se: he haluavat heikentää Venäjän etulinjan valmiuksia. Jos Ukraina onnistuisi tekemään läpimurron jossain kohtaa, ei Venäjän puoli saisi lisäammusten varastoimisesta etua.

Kaiken kaikkiaan tilanne on kireä, mutta voimme silti nauttia hieman huumorista näiden valtioiden välisessä nokittelussa. Ehkäpä joku päivä he tajuavat, että sotimisen sijaan he voisivat järjestää ystävällisen vitsikilpailun – se olisi varmasti paljon hauskempaa ja vähemmän tuhoisaa kaikille osapuolille! Siihen asti jään seuraamaan tilanteen kehittymistä ja odottamaan uusia värikkäitä käänteitä.


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/27 05:06.41