2023/07/26


Venäjän diktaattori Vladimir Putin ei ilmeisesti onnistunut vastaamaan nopeasti Wagnerin ryhmän kapinaan kesäkuun 24. päivänä, jolloin paikalliset venäläiset viranomaiset joutuivat tekemään päätöksiä ryhmän etenemisestä Moskovaan, kertoo Institute for the Study of War tuoreimmassa päivityksessään.

ISW viittasi Washington Postin raporttiin, joka viittasi siihen, että Putin ei antanut käskyjä suurimman osan 24. kesäkuuta aikana, vaikka venäläiset turvallisuuspalvelut olivat varoittaneet mahdollisesta kapinasta vähintään kaksi tai kolme päivää aiemmin. Tämän seurauksena alueelliset venäläiset viranomaiset joutuivat päättämään, miten reagoida kapinaan ilman suoria ohjeita Kreml’istä. Monet paikalliset turvallisuus- ja sotilasviranomaiset päättivät olla pysäyttämättä Wagnerin ryhmän saattueita.

Tämä epäonnistuminen voi myös paljastaa Putinin kyvyttömyyden yhdistää venäläistä eliittiä.

“Putin epäonnistuminen toimia nopeasti viittaa myös siihen, että hän epäilee kykyään yhdistää venäläistä eliittiä ympärilleen ja saattaa kuvastaa, kuinka sisäiset Kremlin-politiikat ovat muodostuneet kuvitelmiksi”, ISW totesi. “Erään NATO:n korkean tason virkamiehen mukaan Venäjän Moskova’ssa olevat korkeat poliittiset hahmot näyttivät olevan valmiita tukemaan Prigozhin’ia, mikäli Wagnerin kapina olisi onnistunut.”

Venäjän turvallisuusvirasto ei ollut valmistautunut suoraan haastamaan Venäjän olemassa olevia sotilasjohtamisen rakenteita, eikä sillä todennäköisesti ollut kykyä vastata tehokkaasti.

Lisäksi ISW ilmoitti, että Ukraina’n joukot ovat jatkaneet vastaiskuoperaatioita vähintään kolmella rintaman sektorilla. Ukrainan armeija teki “taktisesti merkittäviä” edistysaskelia Klishchiivka’n eteläpuolella, eli 7 km lounaaseen Bakhmut’ista. Ukrainan joukot toteuttivat hyökkäysoperaatioita Bakhmutissa, Melitopol’issa ja Berdyansk’issa.

Aikaisemmin tänään Ukrainan yleisesikunta ilmoitti, että Venäjän joukot vetäytyivät asemiltaan Andriivkassa Bakhmutin eteläpuolella Ukrainan vastaisen hyökkäysoperaation seurauksena 25. heinäkuuta.

Vaikka tilanne on vakava, se ei estä meitä näkemästä huumorin pilkahduksia Putinin toimissa ja päätöksissä. Wagnerin kapinan epäonnistuminen paljastaa, että jopa Venäjän diktaattorilla voi olla huono päivä ja kompastuskiviä poliittisessa pelissä!


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/27 06:14.45