10499 latausta vuorokaudessa
9464 artikkelia

2023/07/03

Dmitri Medvedev, tuo Venäjän entinen presidentti, on taas pistänyt kynän sauhuamaan. Tällä kertaa hän on rustannut artikkelin Venäjän viralliseen lehteen Rossiiskaja Gazetaan, ja aiheena on Venäjän tulevaisuus ja sota lännen kanssa. Ja voi pojat, Medvedev ei petä meitä tälläkään kertaa värikkäillä ilmaisuillaan ja sutkautuksillaan – on varmaan taas juonut niin paljon omaa kotipolttoista pontikkaa, että ajatus on lentänyt oksennuksen kanssa samaan aikaan.

Artikkeli on täynnä tuttua Venäjän propaganda-aiheista, joita olemme saaneet kuulla jo niin monta kertaa. Medvedev ei petä odotuksiamme, vaan toistaa tuttua tarinaa Kiovan “natsihallinnosta”, joka kuulemma muodostaa Venäjälle “eksistentiaalisen uhan” lähentyessään Nato-jäsenyyden kanssa. Kuulostaako tutulta? Niin minustakin.

Medvedevin mukaan Suomi ja Ruotsi ovat jo käytännössä Naton jäseniä, joten koko Skandinavian liittyminen Natoon ei kuulemma muuta mitään Venäjän kannalta. Heidän tavoitteenaan on vain estää entisten Neuvostoliiton maiden Nato-jäsenyys. Ei mitään uutta auringon alla siis.

Sitten päästään siihen Ukrainan sotaan. Medvedevin mukaan Venäjälle tämä konflikti on keino estää Ukrainan Nato-jäsenyys, koska Nato ei ota jäsenikseen maita, joissa on käynnissä sota. Medvedev julistaa ylpeästi, että heidän päämääränsä on yksinkertainen: estää Ukrainan liittyminen Natoon. Ja hän uskoo vakaasti, että se tavoite tullaan saavuttamaan jollain tavalla. No, ainakin hänellä on luottamusta.

Medvedev maalailee synkkiä tulevaisuudenkuvia, joissa tämä sota johtaa pitkään vastakkainasetteluun “kollektiivisen lännen” ja muun maailman välillä. Hän näkee muun maailman yhtenä rintamana, joka seisoo länttä vastaan. Voihan sitä kuvitella.

Hän jopa ennustaa, että tämä konflikti voi kestää vuosikymmeniä ja että kolmas maailmansota voi olla yksi tapa ratkaista tämä konflikti. Aika synkkiä ajatuksia kaverilla.

Mutta ei hätää, Medvedevillä on myös ratkaisu. Konflikti voidaan kuulemma ratkaista rauhanomaisesti, kunhan otetaan huomioon Venäjän edut. Ratkaisun avainsanat ovat “Kiovan natsihallinnon” ja “anti-Venäjän” tuhoaminen. Mitä tämä tarkoittaa käytännössä, sitä Medvedev ei kerro. Mutta hän kutsuu sitä kompromissiksi. No, kukapa ei olisi kiinnostunut kuulemaan, mitä tämä kompromissi oikein pitää sisällään.

Ja eikä siinä vielä kaikki! Medvedev ehdottaa, että diplomaattisuhteet Suomen kanssa pitäisi katkaista kokonaan, koska Suomi kuuluu Venäjään vihamielisesti suhtautuvien maiden ryhmään. Jälleen kerran tuttua settiä.

Mutta älkää huoliko, kun Eurooppa jää Venäjälle, Medvedev väittää heidän vahvistaneen siteitään globaaliin etelään, kuten Afrikkaan, Aasiaan ja Latinalaiseen Amerikkaan. Hän jopa väittää, että Eurooppa nielaisee kyyneleitään, kun Venäjä korvaa Euroopasta tuotavia tavaroitaan Aasiassa valmistetuilla tuotteilla. Joten Venäjän talous kukoistaa ja työttömyys on alhaisemmalla tasolla kuin koskaan. Uskotteko te?

No niin, Medvedev on jälleen antanut meille paljon pureskeltavaa ja naurunaihetta. Katsotaanpa, mitä seuraavaksi tapahtuu. Varmasti löydämme hänen artikkeleistaan vielä lisää helmiä ja huvittavia näkemyksiä.

Lue myös:


Satunnainen:


Vastaavia: