10953 latausta vuorokaudessa
9561 artikkelia

2023/08/03

Mika Aaltola, pitkään Ulkopoliittisen instituutin johdossa vaikuttanut, on astunut presidenttipelin kentälle. Hänen päätöksensä tavoitella presidenttiehdokkuutta herättää mielenkiintoa ja keskustelua. Aaltola korostaa puheissaan Suomen puolustuksen vahvistamista lisäämällä sen rahoitusta. Hän erottautuu muista ehdokkaista korostaen ajavaansa Suomen etua, vaikka täsmällinen merkitys jääkin hämäräksi. Aaltola on aiemmin arvostellut voimakkaasti puoluepolitiikka’a, mikä voi herättää huomiota poliittisella kentällä.

Aaltola on ilmaissut pyrkivänsä hankkimaan ääniä erityisesti “hiljaiselta enemmistöltä”. Hän on keskustellut monien ihmisten kanssa, jotka painottavat perusarvoja kuten luontoa, geopolitiikkaa, tasa-arvoa, eriarvoistumista ja energiaa. Hänen viestinsä resonoi erityisesti näiden teemojen kanssa, ja se voi puhutella monia äänestäjiä.

Presidenttiehdokkuuden tavoittelu valitsijayhdistyksen kautta on taktiikka, jonka ovat valinneet myös Pekka Haavisto ja Olli Rehn. Aaltolan on nyt kerättävä 20 000 kannattajakorttia saavuttaakseen ehdokkuus. Kilpailu ei kuitenkaan ole helppoa, sillä muitakin vahvoja ehdokkaita on ilmaantunut kentälle. Jussi Halla-aho ja Harry Harkimo ovat jo ilmoittaneet ehdokkuudestaan, ja myös Paavo Väyrynen, Saara Huhtasaari ja Jaana Kavonius pyrkivät paikkaan valitsijayhdistysten kautta.

Tuleva presidentinvaali herättää odotusta, ja ensimmäinen kierros järjestetään 28. tammikuuta 2024. Ehdokashakemukset on jätettävä viimeistään 12. joulukuuta, joten mielenkiintoista on nähdä, miten eri ehdokkaat kampanjoivat ja mitä näkemyksiä he tuovat esiin vaalikeskusteluissa.

Lue lisää osoitteesta:


Satunnainen:


Vastaavia: