2023/08/05

Venäläinen oikeusjärjestelmä tuomitsi Navalnyin jälleen – Raivoa herättävä farssi jatkuu

Kuinka syvälle Venäjän oikeuslaitos voi vajota? Näyttää siltä, että he ovat päättäneet testata rajojaan yhä uudestaan ja uudestaan. Tuoreimpana esimerkkinä tästä on opposition johtajan Alexei Navalnyin tuomitseminen jälleen, tällä kertaa käsittämättömään 19 vuoden vankeusrangaistukseen. Uutinen ravistelee järkyttävyydellään, mutta valitettavasti se ei yllätä.

Käyttäen mitä erikoisimpia perusteluja, Venäjän viranomaiset ovat tuominneet Navalnyin luomastaan “äärioikeistolaiseksi yhteisöksi”, nimittäin Korruptionvastaisen Säätiön. Tämä on täysin järjetöntä ja raivostuttavaa. Syyttäessään häntä äärioikeistolaisesta toiminnasta he yrittävät hiljentää hänen äänensä ja tukahduttaa kansanliikkeen, joka vastustaa korruptiota ja vallan väärinkäyttöä.

Ja kuinka käsittämätöntä onkaan, että tätä “äärioikeistolaista” tapausta käsiteltiin suljettujen ovien takana, ilman mahdollisuutta julkiseen tarkasteluun tai oikeudenmukaiseen oikeudenkäyntiin. Navalnyaa syytettiin peräti seitsemästä eri artikkelista Venäjän rikoslain nojalla. Onko tämä oikeusvaltiota vai jonkinlaista farssia?

Ja sitten se päätös. Tuomion julistettiin olevan saatavilla verkossa, mutta ääni oli niin surkeaa laatua, että tuomarin sanat olivat lähes käsittämättömiä. Käsittämätöntä sekasotkua, kuten koko tämä tapaus. Vasta myöhemmin Navalnyin asianajaja vahvisti 19 vuoden vankeusrangaistuksen ja poliitikon omilla sosiaalisilla medioilla vahvistettiin tämä karmea tieto.

Navalny itse kommentoi tilannetta sanoen, että vuosien määrällä ei ole väliä. Hän ymmärtää erittäin hyvin, että hän, kuten monet muut poliittiset vangit, suorittaa käytännössä elinkautista vankeusrangaistusta. Elämä, joka mitataan joko hänen oman elämänsä pituudella tai tämän sortuneen hallinnon keston ajan. Hänen sanansa ovat voimakkaita ja ne kuvastavat hänen rohkeuttaan ja päättäväisyyttään vastustaa sortoa.

EU, USA ja Britannia ovat luonnollisesti arvostelleet tämän oikeudenkäynnin poliittisesti motivoituneeksi ja vaatineet Navalnyin välitöntä vapauttamista. Kansainvälinen yhteisö on nyt jälleen todistamassa Venäjän epäinhimillistä farssia, mutta kysymys kuuluu: kuinka kauan tätä voi vielä jatkua?

Muistutuksena siitä, että Navalny myrkytettiin neuvostoaikaisella hermomyrkyllä, Novitšokilla, elokuussa 2020 – teko, jonka Moskova on myöntänyt suorittaneensa. Hänen toipumisensa jälkeen hän palasi Moskovaan, jossa hänet tuomittiin yhteensä 11,5 vuoden vankeusrangaistukseen. Tämä on saanut maailmanlaajuisen tuomion ja Venäjän viranomaisten raivostuttavan piittaamattomuuden ihmisoikeuksista.

Kuinka monta kertaa kansa ja kansainvälinen yhteisö joutuvat vielä todistamaan tätä epäoikeudenmukaisuutta? Kuinka kauan Navalnyin ääni tukahdutetaan ja kuinka kauan Venäjän hallinto voi jatkaa tätä farssiaan?

Yksi asia on kuitenkin selvä: Navalny ei aio luovuttaa. Hän rohkaisee meitä kaikkia vastustamaan sortoa ja taistelemaan oikeudenmukaisuuden puolesta, vaikka se tarkoittaisi taistelua koko eliniän ajan.


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/27 05:58.36