2023/08/18

Mustanmeren aaltojen kätköissä käy vilkas vilske, kun Venäjän laivasto levittäytyy niin tiheään kuin sardiinit purkissa. Kuulopuheiden mukaan Venäjän merimiehet eivät ole ihan omassa elementissään, sillä pelottavasti pinnalla piilottelevat ukrainalaiset “Sea Baby” -nimellä kulkevat dronet ovat saaneet heidät kääntymään kulmistaan.

Ei, ei kyse ole söpöistä vauvoista, vaan Ukrainan turvallisuuspalvelun (SBU) uusimmasta keksinnöstä – vesillä seilaavista drooneista, jotka ovat saaneet Venäjän laivaston haparoimaan kuin ensimmäistä kertaa polkupyörän selkään hypänneet. Venäläiset sotalaivat yrittävät parhaansa mukaan piiloutua siviililiikenteen keskelle, kuin variksenpelättimet pellolla, toivoen ettei “Sea Baby” -drooni pääse iskemään.

CNN uutisoi elokuun viidentenätoista päivänä, että Ukrainan SBU otti kunnian heinäkuun 17. päivän hyökkäyksestä Krim’in sillalle. Hyökkäyksessä käytettiin uutta kokeellista “Sea Baby” -droonia, jonka nimi kuulostaa yhtä herttaiselta kuin lasten satu. SBU:n johtaja Vasyl Maliuk kertoi CNN:lle ylpeänä: “Merelliset dronet ovat ainutlaatuinen keksintö Ukrainan turvallisuuspalvelulta. Ei mitään ulkopuolisia yrityksiä mukana tässä hupailussa. Näitä droneja käyttämällä olemme juuri saaneet aikaan komean osuman Krimin sillalle.”

Myös Venäjä’n Novorossiyskin merivoimien tukikohta sai osansa ilotulituksesta elokuun neljäntenä päivänä. Tukikohdan arkkitehtuuria ryhdyttiin muokkaamaan hieman vauhdikkaammin kuin suunniteltiin, kun SBU:n ja Ukrainan merivoimien epäillään leikkineen pinnalla kulkevilla droneillaan.

Venäjän puolustusministeriö sai kuitenkin tarpeekseen tähän hullutukseen ja ilmoitti elokuun seitsemäntenätoista päivänä, että ukrainalaiset hyökkäysdroonit oli torjuttu sankarillisesti. Valitettavasti unohtuivat kuitenkin esittää todisteet tästä uroteosta, joten saamme nauttia tästä tarinasta puhtaan mielikuvituksen voimalla.

Mustanmeren pinnalla tapahtuu siis vilskettä ja vilinää, kun pelokas Venäjä pelkää pikkuruisia “Sea Baby” -drooneja. Onko tässä alkusoittoa jollekin suuremmalle? Vai onko tämä vain merellinen versio kissa ja hiiri -leikistä? Yksi on kuitenkin varmaa: Mustanmeren pinnalla piilevät salaisuudet ovat saaneet Venäjän laivaston sekaisin kuin seinäkello saunassa.

Video dronesta alla:


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/27 06:12.51