2023/08/18

Moskova’n kaupunki, tuo yläluokkainen seutu, on saanut osakseen erikoista lentelyä Ukraina’n suunnalta. Kyseessä ovat kuitenkin pikemminkin dronejen tanssiesitykset kuin lentokoneiden taistelunäytökset. Toisin kuin yleensä, näillä drone’illa on ollut lähinnä tanssinomainen tavoite – ainakin toistaiseksi!

Vain kolme kertaa on tarvittu, että Moskovan ylhäiset ovat huomanneet taivaalla liikkuvan jotain muuta kuin tavalliset hattarat. Nämä Ukrainan dronet ovat näyttäneet moskovalaisille, että taivaalla voi olla muitakin taitureita kuin lentokoneiden tutut taistelupilotit.

Tänään on nähty uusi luku tässä lennokkaiden esityksessä. Dronet suuntasivat kohti Moskovaa – ainakin näin huhutaan. Onkohan näissä droneteatterin esityksissä tarkoituksena kenties tarjota kaupunkilaisille suuret lentävät terveiset? Vai onko kyseessä vain hupailua yläilmoissa?

Huvittavinta tässä koko episodissa on, että ilmahälytyksiä ei ole kuulunut. Ei sireenien ulvontaa, ei pommi-varoituksia – pelkästään taivaalla liitävää drone-taidetta. Joko Moskova on ottanut käyttöön uudenlaisen varoitusjärjestelmän, joka perustuu enemmän huumoriin kuin pelkoon? Vai onko Moskovan taivaalla niin paljon dronetutkia, että jokainen taivaalla leijailu havaitaan ennen kuin kukaan ehtii huolestua?

Kremlissä on selvästikin otettu tavoitteeksi välttää paniikin puhkeaminen. Tai ehkä he vain toivovat, että kaupunkilaiset alkaisivat pitää tätä koko drone-näytöstä suurena pilana. Joka tapauksessa on selvää, että Kremlissä on ollut kiirettä viestinnän ja tilanteen rauhoittelun parissa.

Venäjä on hermostunut – ainakin niin huhutaan. Tämä lennokkaiden taistelijoiden sota ei kuitenkaan näytä olevan vakavaa sorttia. Ennemmin voisi kuvitella, että Ukrainan dronet ovat lähettäneet tervehdyksen naapuriin koreografian kera. Ehkä Moskova voisi vastata tähän haasteeseen ja järjestää oman drone-tanssinäytöksensä? Vai kuinka moni toivoisi näkevänsä Kremlin kupolin pyörivän ilmassa kuin hyrrä?

Yksi asia on kuitenkin varma: Moskovassa ei ole tylsää hetkeäkään, kun taivas on täynnä lentäviä taitureita ja Krem’lissä pidetään kiirettä paniikin välttelyssä.

Seuraan tilannetta, tai tanssiesitystä, tiiviisti!

Videot alla:


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/27 06:12.50