2023/08/28

Arkady Volozh, Venäjän suositun hakukoneen Yandex’in teknologia-alan miljardööri ja yksi sen perustajista, teki virallisen pyynnön Euroopan unionille, että se poistaisi häneen kohdistetut sanktiot, kertoi Financial Times 26. elokuuta.

Elokuun 10. päivänä Volozh puhui julkisesti Venäjä’n Ukraina’n-invaasiota vastaan kutsuen sitä “barbaariseksi”.

Hänen vetoomuksensa testaa, miten EU aikoo käsitellä sanktioitujen yksilöiden tapauksia, jotka tuomitsevat Kremliniä. EU odotetaan keskustelevan Volozhin pyynnöstä ensi kuussa.

Tuhannet muut sanktioidut venäläiset liikemiehet seuraavat tarkasti, mitä Bryssel tekee”, henkilö, joka on lähellä Volozhia, kertoi FT:lle.

EU asetti sanktiot Volozhia vastaan kesäkuussa 2022 väittäen, että Yandex edistää prohallituksen narratiiveja ja on osallinen Venäjän sodassa Ukrainaa vastaan.

Volozh erosi Yandexin toimitusjohtajan tehtävästä saatuaan sanktiot. Lähde kertoi FT:lle, että Volozh odotti julkaisevansa tuomionsa sodasta julkisesti vasta sen jälkeen, kun ne henkilöt, joiden hän tunsi olevan vastuussa, olivat päässeet poistumaan Venäjältä.

Viime kuussa Britannia poisti sanktiot venäläiseltä liikemieheltä Oleg Tinkovilta sen jälkeen, kun hän kutsui sotaa “hulluksi” ja luopui Venäjän kansalaisuudestaan. Iso-Britannian päätös merkitsee ensimmäistä kertaa, kun sanktioitu yksilö pystyi hyödyntämään vastustustaan sotaa kohtaan välttääkseen länsimaiset sanktiot.

EU päivittää Venäjän sanktiolistaa joka kuudes kuukausi. Volozh toivoo, että EU ei uusi sanktioita häntä vastaan, kun ne umpeutuvat 15. syyskuuta.


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/27 06:11.33