11285 latausta vuorokaudessa
9627 artikkelia

2023/09/04

Ukrainan presidentti Zelenskyi pyytää puolustusministerin vaihdosta – Rustem Umerov nousemassa tehtävään

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on ilmoittanut aikovansa pyytää maan hallitusta vapauttamaan puolustusministeri Oleksii Reznikovin tehtävistään alkavalla viikolla. Kyseessä on huomattava muutos Ukrainan maanpuolustuksessa, ja Zelenskyi on viestittänyt aikomuksistaan kansalleen jokailtaisissa videoissaan.

Zelenskyi on nimennyt Reznikovin seuraajaksi Rustem Umerovin, joka tällä hetkellä johtaa valtion omaisuussäätiötä. Tämä nimitys saattaa tuoda uusia näkökulmia Ukrainan puolustusministeriön johtoon.

Reznikovin asema oli viime aikoina horjunut voimakkaasti, sillä häntä syytettiin korruptiosta, erityisesti liittyen tarvikehankintoihin. Tämä herätti huolta maanpuolustuksen tehokkuudesta ja rehellisyydestä.

Iltalehden torstaina julkaisemat tiedot vahvistivat jo aiemmin levinneet huhut puolustusministerin vaihdoksesta. Kyseessä on suuri käännekohta Ukrainan sodan aikaisessa historiassa, ja se herättää paljon odotuksia ja kysymyksiä maan tulevaisuudesta.

Zelenskyin päätös pyytää Reznikovin eroa ja nimetä Umerovin seuraajaksi heijastaa hänen pyrkimystään parantaa Ukrainan hallinnon avoimuutta ja tehokkuutta sekä torjua korruptiota. Kansainvälinen yhteisö seuraa tilannetta kiinnostuneena, ja Ukrainan kansa odottaa muutoksen tuovan positiivisia tuloksia maan turvallisuuteen ja vakauden säilyttämiseen.


Satunnainen:


Vastaavia: