Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

Yhteensä: 42769 latausta vuorokaudessa.


2367 artikkelia

2023/09/04

Antti Lindtmanin Haastava Menneisyys – Kuva Paljastaa Synkän Hetken Suomen Historiassa – vapaa suomennosAntti Lindtman (41), vastavalittu Suomen Sosiaalidemokraattisen Puolueen uusi johtaja, kohtaa parhaillaan 23 vuotta vanhan valokuvan, joka on herättänyt keskustelua kautta koko Suomen. Hänen ongelmansa: Kuvassa näkyy hänen lisäkseen neljä muuta miestä. Kuvassa näkyy viisi alastonta miestä, joiden kasvot eivät ole näkyvillä, sillä heillä on päällään huput ja joulupukin hattuja. Yksi mies, jolla on kiinnitetty joulupukin parta, pitää kädessään asetta – kaksi muuta näyttää Hitler-tervehdyksen!

Koukuttavaa on se, että osa tästä ryhmästä on Lindtman, joka myönsi jo heinäkuussa, että hän on kuvassa mukana. Hänen mukaansa hän oli kuvan ottamishetkellä 18-vuotias. Koska tämä ja muut kuvat leviävät tällä hetkellä sosiaalisessa mediassa ja suomalaisessa lehdistössä, Lindtman joutui antamaan selityksen tilanteesta. Hän totesi “Iltalehti”-lehdelle: “Nämä kuvat eivät olisi koskaan saaneet tulla julki, etenkään koska olemme niin vähissä vaatteissa.” Hän selitti, että kuvat olivat ladattu yksityiselle verkkosivustolle, ja hän oli pyytänyt sivuston ylläpitäjää poistamaan ne vuosia sitten.

Lindtmanin mukaan kuvat olivat peräisin hänen elokuvaryhmänsä joulutapahtumasta: “Kuvat otettiin kiitokseksi niille, jotka auttoivat meitä tekemään lyhytelokuvan.” Hän ei suoraan myöntänyt tekevänsä Hitler-tervehdystä kyseisellä illalla. Hän kommentoi niitä, jotka tekivät sen, toteamalla, että he olivat “selvästi menneet liian pitkälle poseeratessaan.” Sosiaalidemokraatti teki selväksi, että hän ei kannattanut mitään äärioikeistolaisia näkemyksiä: “En ollut silloin natsisymppari enkä ole sitä nytkään. En olisi voinut tukea neonatseja kantojeni takia edes silloin.”

Lindtman seuraa SDP:ssä entistä pääministeriä Sanna Marinia (37), joka luopui puoluejohtajan tehtävästään perjantaina. Marinista tuli vuonna 2019 maailman nuorin naispääministeri. Myös Mikkel Näkkäläjärvi (33), joka valittiin puoluekokouksessa Jyväskylässä uudeksi puoluesihteeriksi, on paljastanut synkän menneisyytensä. Nyt tiedetään, että hän osallistui 15-vuotiaana kesällä 2006 kissan tappamiseen. Silloin Näkkäläjärvi ja neljä muuta nuorta menivät erään naisen taloon ja tappoivat tämän lemmikin. Puheessaan puoluekokouksessa entinen eläinten kiduttaja vakuutti puoluetovereilleen, että hän on nyt eri ihminen.https://m.bild.de/politik/ausland/politik-ausland/finnland-hitlergruss-und-katzenmord-die-ueble-vergangenheit-der-finnischen-sozi-85283822.bildMobile.html