Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

Yhteensä: 42705 latausta vuorokaudessa.


2367 artikkelia

2023/09/08Ukrainan puolustusministerin tehtävistä erotettu Oleksi Reznikov on julkaissut voimakkaan mielipidekirjoituksen Britannia’n Guardian’issa, jossa hän vetää sireenit soimaan Venäjä’n toiminnalle Ukrainassa. Reznikovin mukaan on aika sivistyneen maailman astua esiin ja tehdä kaikkensa estääkseen Venäjän aggressiiviset suunnitelmat.

Reznikovin kirjoituksessa korostetaan, että neuvottelut Venäjän kanssa eivät johda pysyvään rauhaan, koska Putinin lopullisena tavoitteena on Ukraina’n tuhoaminen ja sen liittäminen Venäjään. Venäjä vaatii miehitettyjen Ukrainan alueiden tunnustamista osana Venäjää, ja tämä vaatimus on vain verhottu yritys voittaa lisää aikaa ja resursseja Ukrainan valloittamiseksi lopullisesti.

Reznikov tuo esille historian esimerkit, erityisesti Tsekkoslovakia’n sudeettialueiden luovutuksen natsi-Saksa’lle vuonna 1938. Tämä antoi Hitler’ille lisää voimaa ja mahdollisti lisävalloitukset. Reznikov varoittaa, että Putin toimii samoin, ja että Venäjän aggressio Ukrainassa voi laajentua entisestään, ellei sitä pysäytetä ajoissa.

Kirjoituksessaan Reznikov ilmaisee myös huolensa kolmannen maailmansodan mahdollisuudesta. Hän uskoo, että välttääkseen tällaisen katastrofin, sivistyneen maailman on keskityttävä Venäjän pysäyttämiseen. Hänen mukaansa se, onnistuuko maailma välttämään kolmannen maailmansodan, riippuu siitä, kuinka sota Ukrainassa päättyy ja miten maailma reagoi Venäjän toimiin.

Reznikov kiittää myös kollegoitaan ja maailmanlaajuista yhteisöä avusta, jota Ukraina on saanut. Hän korostaa tarvetta yhteistyölle ja rohkeille toimille, ja toivoo Ukrainan liittolaisten ja tukijoiden pysyvän vahvoina myös hänen seuraajansa, Rustem Umerovin, aikana.

Lopuksi Reznikov vetoaa siihen, että maailma yhdistyy estääkseen Venäjän aggressiot ja säilyttääkseen rauhan. Hän korostaa yhtenäisyyden, rohkeuden ja päättäväisyyden merkitystä, ja uskoo, että tämä on ainoa tapa estää kolmannen maailmansodan kauhut ja pelastaa maailma suurelta katastrofilta.

Reznikovin vetoomus on voimakas muistutus siitä, että Ukrainan tilanne on edelleen vakava ja vaatii maailmanlaajuista huomiota ja toimintaa. Sivistyneen maailman on nyt aika astua esiin ja tehdä kaikkensa rauhan säilyttämiseksi ja Venäjän aggressioiden pysäyttämiseksi.