Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

Yhteensä: 42422 latausta vuorokaudessa.


2367 artikkelia

2023/09/23


Viimeisimmän uutisoinnin mukaan Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov on jälleen kerran vetänyt hatustaan uuden nimityksen läntisten maiden toimille. Tällä kertaa hän syyttää länttä suorista sotatoimista Venäjä’ä vastaan ja nimeää sen “hybridisodaksi”.

Lavrov kutsui lehdistötilaisuudessa YK:n yleiskokouksen yhteydessä lännen toimia “hybridisodaksi”, mutta painotti samalla, ettei nimellä ole suurta merkitystä. Hänen mukaansa länsi taistelee Venäjää vastaan suoraan, vaikka he käyttävätkin siihen ukrainalaisten käsiä ja ruumiita. Tämä kummallinen logiikka saa minut pohtimaan, kuinka kauas voi mennä nimitysten keksimisessä.Lavrov ei jäänyt pelkästään nimitysten pyörittelyyn vaan torppasi myös Ukraina’n rauhansuunnitelman ja Mustanmeren viljasopimuksen mahdollisen jatkon. Hänen mukaansa nämä suunnitelmat ovat epärealistisia. Kuten näyttää, Venäjän ulkoministerillä on kyky kumota asioita yhdellä lausahduksella.

Vaikka tilanteet kansainvälisellä näyttämöllä ovat vakavia, en voi olla hymyilemättä Lavrovin luoville nimityksille ja hänen kyvylleen kumota asioita niin kevyesti.

Kuka tietää, ehkä seuraavaksi hän keksii uuden nimityksen, joka saa meidät kaikki naureskelemaan.

Yhtä kaikki, maailmanpolitiikka jatkuu kierrellen ja kaarrellen, ja Lavrov jatkaa nimitystensä keksimistä Putin’in narttuna.