2023/10/19

Itämeri on jälleen saanut lisää huomiota, ja tällä kertaa se ei johdu turistien upeista risteilyistä tai kalastuksesta, vaan Naton ja sen liittolaisten seikkailusta vesillämme. Jännitys on kasvanut sen jälkeen, kun Itämeren salaperäinen merenalainen infrastruktuuri otti vauriota Venäjän sabotaasista, ja Nato päätti olla jäämättä sivusta seuraamaan tapahtumia.

Naton virallisten verkkosivujen mukaan liitto lisää partiointiaan Itämerellä entisestään. Onko kyseessä sitten merten syviin salaisuuksiin uppoutuminen vai ainoastaan sattumuksien sattuma, on jäänyt arvoitukseksi, mutta Nato on ottanut tehtäväkseen suojella Itämeren alueella olevia liittolaisiaan.

Yksi seikkailun tapahtumapaikoista on ilmatila, ja Nato aikoo ottaa kaiken ilon irti taivaan sinisestä. Lentokoneet ja dronet valloittavat ilmatilaa kuin seikkailijat valloittavat tuntemattomia maailmoja. Merivartiolentokoneet, AWACS-koneet ja drone-laivueet suunnataan Itämeren ylle, valmiina paljastamaan mahdolliset salaisuudet tai ehkäpä nappaamaan mukaansa käsin kosketeltavan aarteen. Voi olla, että ne kaappaavat ainoastaan kalastajien eväspaketit, mutta Naton jännittävässä seikkailussa kaikki on mahdollista.

Mutta ei pelkästään ilmassa seikkailua, vaan myös vesi on valloitettava. Neljä Naton miinanraivaajan laivuetta suuntaavat kohti Itämeren syvyyksiä, valmiina seikkailemaan vedenalaisessa maailmassa ja pitämään meret turvallisina. Kuka tietää, ehkä he löytävät kadonneen Atlantis-kaupungin?

Naton tiedottaja Dylan White, joka on selvästi innostunut tästä suuresta seikkailusta, kertoo, että liitto jatkaa läsnäolon kasvattamista Itämerellä ja tekee kaiken mahdollisen pitääkseen liittolaiset turvassa. He ovat kuin moderneja merirosvoja, jotka suojelevat merkittäviä kaupunkikuntia ja pitävät huolen, ettei Itämeren aarteita ryöstetä.

White huomauttaa myös, että Nato on tiiviisti yhteydessä naapurimaihin, kuten Suomeen, Viro’on ja Ruotsi’in. Yhteistyö on avainasemassa tässä suuressa seikkailussa, ja yhdessä kaikki on mahdollista.

2022 sattuneen Nord Stream -sabotaasin jälkeen Nato on tehnyt merellään lisää tutkimuksia ja on myös edistänyt teknisiä innovaatioita. Naton tavoitteena on havaita mahdolliset uhkat ja epäilyttävät toimet aikaisemmin ja tehokkaammin.

Joten, Itämeren asukkaat ja seikkailun ystävät, pitäkää silmänne auki, sillä Nato ja sen liittolaiset ovat tulleet valloittamaan Itämeren ja suojelemaan sen salaisuuksia. Kuka tietää, ehkäpä seuraavaksi löytyy merenneitoja tai kadonneita aarteita? Tai ehkäpä Nato vain varmistaa, ettei kukaan rosvoa Suomenlahden pohjassa piilottelevia aarteita.

Aika näyttää, mutta yksi asia on varma – Itämerellä riittää seikkailua!


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/28 14:53.15