10461 latausta vuorokaudessa
9441 artikkelia

2023/10/21

YK:n Ukrainan sotaa käsittelevä tutkintakomissio on jälleen paljastanut Venäjän häpeällisen toiminnan Ukrainassa. Ei ole yllätys, että Venäjä jatkaa sotarikosten tekemistä ja siviilien kohdistamista kohteekseen.

Raportissaan komissio paljastaa, että Venäjä on kohdistanut iskujaan siviilikohteisiin, kuten asuinrakennuksiin, rautatieasemiin ja kauppoihin. Tämä ei ole taistelua sotilaallisia tavoitteita vastaan, vaan selvää siviiliväestön tarkoituksellista hyökkäystä. Kuinka alhainen voi valtio olla tehdäkseen näin?

Entäpä raiskaukset? Venäjä ei ole ainoastaan syyllistynyt näihin hirvittäviin rikoksiin, vaan se on käyttänyt voimankäyttöä ja psykologista pakottamista raiskatakseen ukrainalaisia. Murtautuminen uhrien koteihin ja uhkailu heitä ja heidän perheitään vastaan – tämä on inhimillisen moraalin täydellistä puutetta.

Ja vielä ukrainalaislasten pakkosiirrot. Venäjä kiistää jatkuvasti osallisuutensa tähän, vaikka raportit osoittavat päinvastaista. 31 lasta pakkosiirrettiin Ukrainasta Venäjälle toukokuussa. Kuinka Venäjä voi edelleen kieltää tämän? Tämä on selkeä rikos kansainvälistä oikeutta vastaan.

Venäjän toimet Ukrainassa ovat kauhistuttavia, ja niiden on saatava ansaitsemansa tuomio. Kansainvälisen yhteisön on otettava voimakkaat toimet käyttöön näiden rikosten lopettamiseksi ja oikeudenmukaisuuden palauttamiseksi.


Satunnainen:


Vastaavia: