Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2717 artikkelia


#Kazakstan asetti #pakotteet #Venäjä’lle

2023/10/21

Kazakstanin uusista pakotteista Venäjää kohtaan liikkuu nyt juttuja ja vitsiä kuin vesi virtaa Volgan varrella. Entinen neuvostomaa on ilmoittanut kieltävänsä 106 “sotilaallisen” tuotteen viennin naapuriinsa Venäjälle. Sehän vasta on ystävällistä naapuruutta!

Paikallisten tiedotusvälineiden mukaan kielto koskee kaikkea “sotaan liittyvää” kamaa, kuten drone’ja, elektronisia vempaimia, erikoislaitteita ja siruja. Toisin sanoen, kaikki ne härvelit, jotka saattaisivat olla tarpeen sotimiseen, on nyt pistetty jäihin Kazakstanissa.

Kazakstanin presidentti Kassym-Žomart Tokajev taitaa olla tässä se rauhan mies, sillä hän on vakuutellut, että he seuraavat tarkasti lännen asettamia pakotteita Venäjälle. Mutta silti, tämä on ensimmäinen kerta, kun Kazakstan laittaa pakotteita Venäjälle sitten Ukrainan sodan alkamisen. Onko tämä Kazakstanin tapa sanoa “hei, naapurit, rauha maailmassa”?

Venäläisetkin näyttävät tuntevan tämän tien hyvin, sillä he ovat kuulemma tuoneet Kazakstanin kautta EU:sta tavaraa peräti 14,1 miljardin dollarin edestä vain vuoden 2023 ensimmäisellä puoliskolla. Kelpaa Kazakstanin kanssa tehdä kauppaa!

Kaiken kaikkiaan tämä pakotteiden peli Venäjän ja naapurimaiden välillä jatkuu. Kazakstan päätti asettaa pakotteet, ja Venäjä taitaa miettiä, kuinka paljon niitä “ystävyystuotteita” maahan saapuu vielä ennen kuin portit sulkeutuvat.

Tämän siitä 3 päivän sodasta sitten saa – 100 vuotta linnaa.