2023/10/30

Venäjä lähetti väkisin vähintään 8 330 ukrainalaista lasta niin kutsuttuihin “uudelleenkoulutusleireille” tänä vuonna poliittisen indoktrinaation ja sotilaallistamisen tarkoituksessa, kertoi Ukrinform 30. lokakuuta. Ihmisoikeusasiantuntija Kateryna Rashevska kirjoitti asiasta.

Nämä laitokset, jotka esiintyvät “uudelleenkoulutuslaitoksina,” ovat osa Moskova’n strategiaa hävittää ukraina’lainen identiteetti ja kääntää ukrainalaiset lapset omaa kotimaataan vastaan, ihmisoikeuksien aluekeskuksen johtaja sanoi Ukrinformin järjestämässä pyöreän pöydän keskustelussa.

Venäjällä on vähintään 46 tällaista laitosta, seitsemän Krim’illä ja kahdeksan Valko-Venäjä’llä, Rashevska sanoi. Joitakin lapsia sijoitetaan myös sotilasleireille, joissa he “kantavat aseita, oppivat ampumaan ja tervehtivät venäläisiä komentajia – yleensä Donin kasakat, jotka saavat siitä rahaa,” Rashevska kertoi.

Toinen projekti nimeltään “Kulttuurikartta 4+85,” joka on yhteistyössä Venäjän puolustusministeriön, presidentin viraston ja opetusministeriö’n kanssa, pyrkii väkisin integroimaan Ukrainan alueiden lapset ja “tekemään heistä Venäjän federaation kansalaisia.”

Yritykset uudelleenkouluttaa ja indoktrinoida ukrainalaisia lapsia ovat “selkeästi kansanmurhan luonteisia,” Rashevska totesi, ja niillä saattaa olla vaikutuksia Ukrainalle tulevaisuudessa.

Asiantuntija korosti, että nämä ponnistelut ovat selviä lapsen oikeuksien loukkauksia ja oikeutta säilyttää oma identiteetti. Sotilaallistamisprojekteilla on myös piirteitä toisesta kansainvälisestä rikoksesta – pakko palvella toisen valtion asevoimissa, Rashevska huomautti.

Venäjä on kidnpannut ainakin 19 500 lasta siitä lähtien, kun se aloitti täysimittaisen hyökkäyksen Ukrainaan, kertoi Sodan lasten tietokanta. Heistä vain 386 on saatu turvallisesti takaisin kotiin.


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/27 06:06.44