2023/11/02

Olipa kerran Suomen merivoimat, jotka päättivät hioa taitojaan Venäjän sukellusveneiden torpedoinnissa. Naapuri on tunnetusti vihattu naapuri, ja siksi on aina hyvä olla varuillaan – tai paremminkin, varustettuna hienoilla torpedoilla!

Merivoimat ilmoittavat nyt ylpeinä suorittaneensa ammunnat upouudella TP47-torpedolla. Ohjusveneet PGG Pori ja PGG Hamina pääsivät viimein ampumaan niällä uutuuksilla ensimmäistä kertaa Saaristomerellä tiistaina. Onpa mukavaa nähdä, että saaristomme saa hieman huomiota, vaikka torpedot eivät suinkaan ole sen turisteja!

Uusi TP47-torpedo on merivoimien mukaan kuin äänetön salamurhaaja syvällä meren uumenissa. Se on edeltäjäänsä TP45:ttä nopeampi, paremmin ohjattava ja osaa hakeutua maaleihin kuin ammattirakkaustarinat Netflixin valikoimassa. Tämä suunniteltu torpedo on erityisesti sukellusveneiden pahin painajainen, mutta se voi tehdä tuhojaan myös pinta-aluksille – kuten esimerkiksi ruosteinen Venäjä’n Moskva aikoinaan koki. Merivoimien mukaan TP47 on kuin supersankari, joka on syntynyt juuri Itämeren saaristoisiin olosuhteisiin ja mataliin vesiin.

TP47 on kuin TP45:n tyylikäs päivitysversio, toimitettuna Saab Dynamicsin taianomaisista pajakoneista. Molemmat torpedot voidaan laukaista peruskorjattujen Hamina-luokan ohjusveneiden torpedoheittimistä. Näitä ihmeitä päästiin testailemaan vuonna 2020, ja nyt ne ovat viimeinkin tositoimissa.

Merivoimat kertovat myös, että samaa torpedojärjestelmää aiotaan asentaa tuleviin Pohjanmaa-luokan korvetteihin. Tulevaisuudessa Suomen merivoimat siis puolustautuvat Venäjän sukellusveneiltä entistä hienommilla torpedoilla – ja kaikki tämä rauhallisessa NATO:n saaristomaisemassa. Eikö olekin hienoa, miten teknologia voi yhdistyä kauniiseen luontoon?

Suomen merivoimilla on siis uusi torpedotykki hihassaan, ja Venäjän sukellusveneet saavat olla varuillaan. Toivottavasti tämä uusi TP47-torpedo ei kuitenkaan unohda hyvää huumoria matkastaan, sillä yhdistelmä sotilasvoimaa ja huumoria on aina voittoisa.

Lue alkuperäinen Twitter X:stä: LINKKI


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/27 06:05.22