2023/11/02

Viime päivinä Venäjä on jälleen kerran osoittanut, että se ei ole luotettava naapuri. Sotilasasiantuntijat ovat seuranneet tarkasti Venäjän toimintaa Itämeri-alueella, erityisesti Pietari’n ja Kaliningrad’in välillä, ja heidän havaintonsa eivät lupaa hyvää.

Poikkeuksellinen lentotoiminta on herättänyt pohdintaa länsimaissa, ja sosiaalisessa mediassa on jaettu tietoja suurista An-124- ja Il-76-kuljetuskoneista, jotka liikkuvat edestakaisin. Koneiden lentorataa on ollut mahdollista seurata julkisista lähteistä, koska niiden transponderit ovat olleet päällä Itämerellä. Mutta tässä kohtaa Venäjä on taitava: Kaliningradista Venäjälle lennettäessä näiden koneiden transponderit ovat yhtäkkiä päättyneet, ja niiden todellinen määränpää on jäänyt hämärän peittoon.

Lisäksi on havaittu NATO:n tiedustelukoneiksi arvioituja kohteita lentämässä Kaliningradin lähellä. Tämä herättää kysymyksiä siitä, mikä Venäjän todellinen aikomus on.

Kaliningradissa sijaitsee Venäjän merkittäviä ohjusjoukkoja ja miehistöä, mikä lisää epäilyksiä Venäjän tarkoitusperistä. Asiantuntijat, kuten Konrad Muzyka Rochan Consultingista, ovat esittäneet pohdittavia arvioita siitä, että Venäjä saattaa olla siirtämässä joukkojaan Kaliningradista Ukraina’n sotaa varten. Muzyka perustaa käsityksensä siihen, että vastaavaa liikehdintää havaittiin myös maaliskuussa 2022.

Rochan Consulting on aiemmin raportoinut siitä, että Kaliningradissa on järjestetty laajoja harjoituksia Venäjän joukoille. Kaikki nämä merkit viittaavat siihen, että Venäjä valmistelee jotain suurta.

On selvää, että Venäjällä on jälleen kerran omat pimeät suunnitelmansa naapurimaiden suhteen. Heidän sotilaallinen liikehdintänsä herättää huolta ja epävarmuutta koko alueella. Kansainvälisen yhteisön on oltava valppaana ja vaadittava Venäjältä avoimuutta ja selityksiä toimistaan, jotta voimme estää uuden katastrofin syntymisen Euroopassa.

Venäjään ei voi luottaa!


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/27 06:05.25