Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > #Saksa tulee tukemaan #Ukraina’a sotilaallisesti ainakin vuoteen 2032 asti – #Venäjä’n #hyökkäys

03.11.2023 15:19

Lukuaika: < 1 minuutti

Saksa on jo varannut varoja Ukrainalle budjettisuunnitelmassaan vuoteen 2032 asti, kertoi Bundeswehrin kenraalimajuri Christian Freuding 3. marraskuuta antamassaan haastattelussa saksalaiselle uutistoimistolle Stuttgarter Nachrichten.

Freuding, Saksan puolustusministeriön Ukrainan erityisjoukkojen johtaja, kertoi myös, että yli 8 000 ukrainalaissotilasta on koulutettu Saksassa täysimittaisen hyökkäyksen alkamisesta lähtien.

On äärimmäisen tärkeää, että Venäjä tietää Saksan sitoutumisesta Ukrainaan pitkällä aikavälillä, korosti Freuding ja korosti, että “vapauden taistelulla ei ole vanhentumispäivää”.

Kun häntä kysyttiin nykyisen sodan tilasta, Freuding myönsi, että näytti siltä, kuin Ukrainan vastahyökkäys etelärintamalla olisi menettänyt vauhtinsa, mutta hän sanoi, että etelässä saavutetut edistysaskeleet oli “vakiinnutettu ja ylläpidetty”.

Lisäksi vaikka Venäjä onkin sijoittanut yhä enemmän miehistöä ja resursseja omiin hyökkäyksiinsä, se ei ole saavuttanut paljonkaan, Freuding totesi.

Vaikka edistystä on tapahtunut molemmin puolin, Freuding hylkäsi ajatuksen, että Ukraina ei voisi voittaa sotaa.

“Jokainen sota voidaan voittaa sotilaallisesti – mukaan lukien nykyinen sota Ukrainassa”, hän sanoi, mutta lisäsi, että “jokainen sota päättyy neuvottelupöydässä”.

Saksa ilmoitti toimittavansa toisen avustuspaketin Ukrainalle 1. marraskuuta, johon kuului 12 panssaroitua kuljetusajoneuvoa, kaksi ilmatarkkailututkaa, seitsemän Primoco ONE tiedusteludroonia ja muuta puolustusapua.

Lokakuussa Saksan puolustusministeri Boris Pistorius ilmoitti 1,1 miljardin dollarin “talvi”avustuspaketista Ukrainalle ja lupasi tarjota ilmapuolustusta ja muuta kalustoa auttaakseen Kiovaa valmistautumaan tuleviin kylmempiin kuukausiin.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/16 04:11:05