9589 latausta vuorokaudessa

7638 artikkelia

2023/11/05

Ukrainan tilanne on jälleen kerran osoitus siitä, miten mediat ja erilaiset tahot voivat luoda hämmennystä ja epävarmuutta maailmanpolitiikassa. USA:n ja Euroopan viranomaisten väitettiin väläyttäneen Ukrainalle rauhanneuvottelujen mahdollisuutta Venäjän kanssa, ja mitä tekee Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi? Hän kiistää kaiken, ikään kuin maailmanpolitiikkaa voisi ohjailla oikukas nappulanpainallus.

Yhdysvaltalainen uutistoimisto NBC heittää ilmoille viranomaislähteisiin vedoten tällaisia väitteitä, ja meidän on uskottava niitä? Ukrainan puolustusyhteysryhmän kokous lokakuussa olisi ollut paikka, missä näitä kuviteltuja keskusteluja käytiin, ja sen seurauksena Ukraina oli tunnustanut länsimaiden huolen sodan ajautumisesta “umpikujaan.” Mikä umpikuja? Miksi Ukrainan pitäisi taipua rauhanneuvotteluihin, jos se ei koe sitä tarpeelliseksi?

Zelenskyi torjuu väitteet siitä, että häntä painostettaisiin keskustelemaan rauhanneuvotteluista. Hyvä niin! Hänellä on oikeus päättää oman maansa kohtalosta, eikä kenenkään muun pitäisi tulla sanelemaan hänelle, mitä hänen tulisi tehdä. Ursula Von der Leyen ilmaisee tukevansa Ukrainan suvereniteettia, mutta toivottavasti hän ymmärtää, että suvereniteetti tarkoittaa myös oikeutta tehdä omia päätöksiä ilman ulkopuolista painostusta.

Ja mitä Venäjä sitten ajattelee tästä kaikesta? Onko Vladimir Putin valmis neuvottelemaan Ukrainan kanssa? NBC:n mukaan Yhdysvaltain virkamiehillä ei ole merkkejä siitä, että Putin olisi halukas rauhanneuvotteluihin. ISW puolestaan uskoo, että Venäjä jatkaa hyökkäysoperaatioitaan, ja tämä näkyy myös Venäjän hyökkäysoperaatioissa Avdijivkan ympärillä. Putin ei siis näytä olevan kiinnostunut rauhasta.

Ja kuka sen voisi häneltä odottaakaan? Venäjä ei ole antanut minkäänlaisia merkkejä siitä, että se olisi valmis neuvottelemaan Ukrainan kanssa. Kreml’in tiedottaja Dmitri Peskov torjuu ajatuksen Ukrainan sodan olevan “umpikuja”, ja Venäjä aikoo jatkaa hyökkäyksiään. Ukrainan painostaminen rauhanneuvotteluihin on turhaa niin kauan kuin Putin uskoo voivansa voittaa taistelukentällä.

Koko tämä tilanne on surullinen osoitus siitä, miten Ukraina on joutunut kärsimään naapurimaansa Venäjän aggression vuoksi. Kansainväliset yhteisöt eivät tunnu pystyvän tekemään mitään estääkseen Venäjää jatkamasta hyökkäyksiään. Ukrainan on puolustettava itseään, ja Zelenskyi tekee oikein pitäessään kiinni omista päätöksistään.

Toivottavasti kansainvälinen yhteisö saa viimein silmänsä auki ja auttaa Ukrainaa puolustamaan itsemääräämisoikeuttaan.


Satunnainen:


Vastaavia: