2023/11/06

“Ukrainan asevoimien tilanne on synkkä, ja ajan kuluessa se vain pahenee. Minkäänlaista läpimurtoa Ukrainan hyväksi ei ole odotettavissa, ellei Ukraina saa käyttöönsä jonkinlaista uutta utopistista ihmeasetta.”

Tämä on pelkkä puhetta, ja sanojen taakse kätkeytyy kyvyttömyys ja epäröinti. Ukrainan asevoimien komentaja Valeri Zalužnyi maalaa kuvan, joka on täynnä synkkiä sävyjä ja epätoivoa. Hänen puheensa Ukrainan asevoimien tilanteesta ei jätä sijaa optimismille tai toivolle. Sen sijaan hän kertoo suoraan, että sota Ukrainassa on ajautunut pattitilanteeseen.

On todellakin häpeällistä, että Ukrainan tilanne on tullut tähän pisteeseen, ja vielä häpeällisempää on se, että kansainvälinen yhteisö ei ole kyennyt tarjoamaan riittävää tukea Ukrainalle. Ukrainan sotilaat taistelevat urhoollisesti ja uhraavat henkensä maansa puolesta, mutta he tarvitsevat enemmän tukea ja resursseja.

Sotatieteiden dosentti Ilmari Käihkön sanat ovat totuus, joka on vaikea nieleskellä. Ukrainan armeijan tila on hälyttävä, ja meidän on aika herätä todellisuuteen. On korkea aika keskustella vakavasti siitä, mitä teemme, jos Ukraina ei saavuta selvää voittoa sodassa. Emme voi enää sulkea silmiämme ja toivoa parasta.

Ukrainan presidentin edustajisto kieltää Zalužnyin kommentit sotatilanteen olevan pattitilanteessa. Mutta kukaan, joka on seurannut Ukrainan tilannetta, tietää totuuden. Ukrainan sotilaat ovat uupuneet, resurssit ehtyvät ja Venäjä vahvistuu päivä päivältä.

Suomessakin on aika herätä ja lopettaa silmien sulkeminen todellisuudelta. Meidän on keskusteltava vakavasti siitä, mitä voimme tehdä auttaaksemme Ukrainaa. Vaihtoehtoja on kaksi: joko autamme Ukrainaa enemmän ja tarjoamme heille tukea, tai keskustelemme vakavasti siitä, mitä teemme, jos Ukraina häviää tämän kamppailun.

Todellisuus on karu, mutta meidän on kohdattava se. Ukrainan asevoimat eivät riitä, ja Venäjä vahvistuu jatkuvasti. Jos emme toimi nopeasti ja päättäväisesti, tilanne voi pahentua entisestään. Meidän on otettava vastuu ja toimittava ennen kuin on liian myöhäistä.

Nyt on jo tiedossa, että Venäjällä on valmiiksi tehnyt suunnitelmat jatkaa sotaa kaikkia länsimaita ja lopulta jopa NATO-maita vastaan. Nämä heidän suunnitelmat vahvistavat, että Venäjä on ollut ja tulee aina olemaan maailmassa suurin terroristivaltio!

Venäjän toiminnalle ei tule antaa mitään positiivista äänensävyä – heidän toimintansa tulee säännönmukaisesti tuomita!


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/27 06:05.00