10529 latausta vuorokaudessa
9489 artikkelia

2023/11/06

Helsingin Sanomat julkaisi lokakuussa paljastuksen Gigantin myyjän toiminnasta, joka on silkkaa ryöstöä vanhuksilta! Kuinka alhainen ja häikäilemätön voi yritys olla? Johannan 84-vuotiaalle äidille myytiin kaksi kallista sopimusta, vaikka hän oli tullut kauppaan ostamaan vain latausjohtoa. Nyt tämä vanhusta riistänyt myyjä, joka esiintyy nimellä “Axel”, kertoo itse teoistaan Helsingin Sanomille. Axel on keksitty peitenimi.

Kun tämä häpeällinen toiminta tuli julkisuuteen, niin mitä tapahtui? Tämä petollinen myyjä sai potkut, mutta ei suinkaan siksi, että hän oli ryöstänyt vanhuksen, vaan ohjeiden ja sääntöjen vastaisen toiminnan ja luottamuspulan takia. Voiko joku oikeasti uskoa, että potkujen syynä oli se, että hän teki kuitin väärin?

Asiakaspalvelutilanteessa Axel oli keksinyt 84-vuotiaalle vanhukselle sähköpostiosoitteen kuittia varten, koska vanhuksella ei sellaista ollut. Mutta kuulkaa tätä: Gigantissa useat muutkin myyjät ovat tehneet saman tempun, eli keksineet osoitteen asiakkaalle! Miten tämä on mahdollista? Yritys, joka sallii ja jopa kannustaa tällaiseen toimintaan, ei ansaitse penniäkään suomalaisten rahoista.

Gigantin toimitusjohtaja Niko Sandström väittää, että ohjeistuksen mukaan kauppoja ei pitäisi syntyä, jos asiakkaalla ei ole sähköpostia. Mutta selvästikin tämä ohjeistus ei ole merkinnyt yhtään mitään, kun myyjät voivat huoletta keksiä osoitteita asiakkailleen.

Entä mitä tapahtui, kun Johannan äiti ja tytär tulivat perumaan näitä kalliita sopimuksia? Axel pahoitteli tilannetta, ja sovittiin, että hän voisi jatkaa töitään Gigantissa. Kuitenkin myöhemmin hän sai potkut, mikä ei voi olla sattumaa. Näyttää siltä, että Gigantti pelkää huonoa mainetta enemmän kuin asiakkaidensa oikeuksia.

Toimitusjohtaja Sandström kiistää väitteen siitä, että työntekijä voitaisiin irtisanoa mediahuomion takia. Mutta tämä on vaikea uskoa, kun Axel myöntää tehneensä virheen myydessään vanhukselle kaksi liittymää ja keksimällä sähköpostiosoitteen niihin. Hän toimi kuitenkin pelossa menettää työnsä. Ja tämä ei ole yksittäistapaus, sillä Axelin mukaan muutkin myyjät ovat saaneet potkut huonon myynnin vuoksi.

Gigantti on johtanut asiakkaitaan harhaan ja hyötynyt vanhusten kustannuksella. Tämä yritys ansaitsee tulla tuomituksi tällaisesta toiminnastaan. Se ei ole ensimmäinen kerta, kun Gigantin myyjät ovat petkuttaneet asiakkaita. Yritys on pakotettu muuttamaan toimintatapojaan paljastusten ja entisten myyjien väitteiden vuoksi.

Mutta onko tämä tarpeeksi? Ei, Gigantti on osoittanut, että se ei ansaitse suomalaisten luottamusta.


Alla erään some-vaikuttajan parodia-video tapahtuneesta.

Yllä TikTok-somevaikuttaja Robleoss’in huumori-video liittyen Gigantti-toimintaa. Otahan hänen TikTok ja YouTube -tilit seurantaan, sisältö todella viihdyttävää 🙂

Robleoss – TikTok

KIPEET – YouTube


Satunnainen:


Vastaavia: