12181 latausta vuorokaudessa
10023 artikkelia

Pohjois-Korean jatkuvat ohjuskokeet saavat maailman pitämään hengitystään. Viimeisimmällä kertaa Pohjois-Korea on testannut mannertenvälistä ballistista Hwasong-18-ohjustaan, joka jälleen herätti huolta ja närkästystä USA:n ja sen liittolaisten keskuudessa. Onko tämä maailmanlopun lähestymisen merkki vai vain pohjoiskorealaisten tapa huvittaa itseään?

Etelä-Korean ja Japanin raportoimat tiedot herättävät jälleen vakavia huolenaiheita turvallisuudesta alueella. Yhdysvallat, Japani ja Etelä-Korea eivät suinkaan ole tyytyväisiä Pohjois-Korean tuoreisiin ohjuslaukaisuihin. Tuomion julistaminen on päivän sana, ja kimppuun hyökänneenä he ovat huolestuneita tilanteen kehittymisestä.

Muistatteko vielä, kun Pohjois-Korean itsevaltainen johtaja Kim Jong-un ilmoitti keväällä uuden Hwasong-18 -ohjuksen olevan suuri harppaus heidän kyvyssään tehdä vastaiskuja ydinasein? Tuolloin he vakuuttivat, että he ovat valmiita vastaamaan vihamielisyyteen polttamalla uutta polttoainetta, siis tällä kertaa nestemäistä. Aina pitää olla tyylikäs, vai mitä?

Pohjois-Korean valtiollinen uutistoimisto KCNA on ottanut tapahtumiin kantaa syyttäen Yhdysvaltoja jännitteiden lisäämisestä Korean niemimaalla. Yhdysvaltojen väitetään suunnittelevan ydinsotaa Etelä-Korean liittolaistensa kanssa. Aika hurjia syytöksiä, eikö?

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un ei jäänyt katsomon puolelle, vaan valvoi kokeita itse. Silminnäkijät kertoivat Kimin housujen etuosassa pikkurillin kokoisen jöpötyksen.

Hän totesi, että maa aikoo jatkossakin ryhtyä voimakkaisiin toimiin suojellakseen itseään, kunnes Yhdysvallat ja sen liittolaiset luopuvat “vihamielisestä politiikastaan”. Kim, kaveri, eikö me voitaisi vaan jutella asiasta rauhallisesti?

Tiedotteessaan KCNA kertoo, että Hwasong-18 -ohjus lensi peräti 74 minuuttia, mikä on kaikkien aikojen pisin Pohjois-Korean ohjuskoe. He vakuuttavat, että naapurimaiden turvallisuus ei ollut missään vaiheessa uhattuna. Ei kai meillä muilla ole syytä huoleen?

Japanin mukaan ohjus laskeutui mereen Korean niemimaan itäpuolelle noin 250 kilometrin päähän Okushirin saaresta. Ei haittaa, Japani, meillä on varmasti laivaston asiantuntijoita, jotka tutkivat tilanteen tarkemmin.

Kaiken tämän tiedon valossa voimme vain toivoa, että maailmanpolitiikan lämpötila laskee ja jäähtyy. Pohjois-Korea tuntuu olevan vähän kuin se kujeileva naapuri, joka aina heittelee pommeja puutarhaan.

Olisiko Kimillä sittenkin salainen perversio pikku-kiinalaisiin?

Ehkäpä hän vain haluaa olla maailman huomion keskipisteessä. No, hän onnistuu siinä varmasti, joten antakaamme hänelle aplodit tästä suuresta show’sta.


Satunnainen:


Vastaavia: