11030 latausta vuorokaudessa
9581 artikkelia

2023/11/16

Eurooppa ei ole leikkikenttä laittomille siirtolaisille!

Mikä helvetti siinä on, että joidenkin ihmisten on niin vaikea ymmärtää yksinkertaisia sääntöjä ja lakeja? Torstaiaamuna kahdeksan Somalia’sta kotoisin olevaa kansalaista yrittivät taas kerran tunkea itsensä Viron kautta Eurooppaan ilman minkäänlaista oikeutta olla täällä. Viro’n sisäministeri Lauri Läänemets teki selväksi, että tällaiset yrittäjät lähetetään suoraan takaisin rajalle – ja ihan syystä!

On täysin järjetöntä, että nämä kahdeksan yksilöä yrittivät päästä Viroon Narva’n kautta ilman asianmukaista Schengen-viisumia tai oleskelulupaa. Kuinka kauan näiden ihmisten on tarkoitus jatkaa laittomia yrityksiään? Eikö heillä ole mitään kunnioitusta lakia ja järjestystä kohtaan?

Läänemetsin mukaan nämä kahdeksan henkilöä määrättiin maahantulokieltoon rajalla ja ohjattiin takaisin Venäjä’lle, mistä heidän olisi pitänyt pysyäkin. He eivät edes harkinneet kansainvälisen suojelun hakemista, mikä kertoo siitä, että he olivat täysin tietoisia toimistaan.

Entä Venäjä? Eikö niillä ole mitään vastuuta estää tällaista laitonta siirtolaisuutta? Eurooppa ei ole avoin kutsu kaikille, jotka haluavat tulla tänne ilman asianmukaisia papereita ja lupia. Venäjä’n tulisi ottaa vastuunsa ja estää laittomat yritykset päästä Eurooppa’an.

Viron sisäministeri teki selväksi myös sen, että Viro ei ole yksin tässä asiassa. He koordinoivat toimintaansa Suomen kanssa, ja valtioneuvosto on päättänyt sulkea useita rajanylityspaikkoja estääkseen laittomien siirtolaisten pääsyn maahan. Hyvä niin! Euroopan unionin alueelle tuleminen Viron kautta ei ole mikään leikin asia, ja nämä päätökset ovat välttämättömiä pitääkseen yllä järjestystä ja turvallisuutta.

Toivottavasti muutkin Euroopan maat seuraavat Viron ja Suomen esimerkkiä ja tekevät selväksi, ettei laittomuudelle ole sijaa. Eurooppa ei ole avoin ovi kaikille, ja niiden, jotka yrittävät kiertää lakeja, on opittava kantapään kautta, että se ei ole hyväksyttävää.


Satunnainen:


Vastaavia: