10194 latausta vuorokaudessa   9174 artikkelia

2024/02/21

Venäjä jatkaa häikäilemätöntä peliään naapurimaita vastaan houkuttelemalla aivopestyjä henkilöitä toimimaan Viron rauhaa vastaan. Vironturvallisuuspalvelu Kapo on paljastanut kymmenien yksilöiden osallisuuden Venäjän suunnittelemaan hybridioperaatioon. Tämän ilkivaltaisen operaation tarkoituksena oli luoda pelkoa ja epävakautta Viron yhteiskuntaan.

On ilmeistä, että nämä henkilöt ovat olleet Venäjän manipuloinnin uhreja, jotka ovat suorittaneet tehtäviään Venäjän ohjeiden mukaisesti. Heidän käsissään ministerien autojen ikkunoiden rikkoutuminen ja muistomerkkien vandalisointi ovat vain osa laajempaa hajottavaa suunnitelmaa.

Viron sisäministerin Lauri Läänemetsin ja Delfi-uutissivuston päätoimittajan Andrei Shumakovin autoihin kohdistunut ilkivalta on häpeällinen osoitus Venäjän aggressiivisesta ja tuhoavasta toiminnasta. Nämä teot eivät ainoastaan loukkaa yksilöiden henkilökohtaista turvallisuutta, vaan myös heijastavat Venäjän halveksittavaa halua horjuttaa naapurimaiden vakautta.

Kapo on paljastanut, että Venäjän propagandan uhreja on rekrytoitu sosiaalisen median verkostoissa, mikä kertoo siitä, kuinka laajalle ja syvälle Venäjän vaikutus ulottuu. On korkea aika, että kansainvälinen yhteisö asettaa kovia ja tehokkaita sanktioita Venäjää vastaan tällaisen toiminnan lopettamiseksi.

Viron kansalaiset eivät tule antamaan periksi tällaiselle häirinnälle ja uhkailulle. Me suomalaiset seisomme yhtenäisinä ja tuemme Viron viranomaisten ponnisteluja heidän turvallisuutensa varmistamiseksi ja Viron suvereniteetin säilyttämiseksi. Venäjän on ymmärrettävä, että aggressio ja hyökkäykset eivät koskaan tuota toivottuja tuloksia.


Satunnainen:


Vastaavia: