Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2717 artikkelia


#Venäjä alkanut pompottelemaan #turvapaikanhakija-henkilöitä tuhansien kilometrien #polkupyörä-matkalle #Norja’an – #ihmisoikeudet #perusoikeudet

2023/11/16

Venäjän rajaviranomaiset sulkevat rajan – Suomi raivoissaan turvapaikanhakijoiden kohtelusta!

Venäjän rajaviranomaisten julistama päätös estää turvapaikanhakijoiden pääsyn Suomeen on nostanut suomalaisten turhautumisen huippuunsa. STT:n haastattelema syyrialainen turvapaikanhakija kertoo, kuinka hänen ystävänsä käännytettiin Venäjän rajalta torstaina, samalla kun hän itse ehti saapua Suomeen keskiviikkona.

Turvapaikanhakijan kertomus paljastaa järkyttävän tilanteen, jossa ihmisiä käännytetään kuin karjaa rajalta, ilman selityksiä tai inhimillistä kohtelua. Venäjän viranomaisten toimet ovat sysänneet turvapaikanhakijat epävarmuuden ja pelon valtaan.

STT:n saamien tietojen vahvistamattomuus on omiaan lisäämään kansalaisten turhautumista ja huolta tilanteen vakavuudesta. Kansalaisilla on oikeus saada luotettavaa tietoa, mutta Venäjän viranomaiset näyttävät käyttävän tätä tilannetta hyväkseen levittääkseen epävarmuutta ja pelkoa Suomeen suuntautuvien turvapaikanhakijoiden keskuudessa.

Torstaina turvapaikanhakijoiden tulva tyrehtyi dramaattisesti, kun vain kourallinen ihmisiä saapui Suomen rajoille. Tämä äkillinen muutos herättää kysymyksiä siitä, mitä taustalla tapahtuu ja miksi Venäjä on päättänyt sulkea rajansa Suomeen.

Suomen odotetaan tänään ilmoittavan toimista, joilla pyritään hillitsemään turvapaikanhakijoiden tuloa. Kansalaisilla on oikeus tietää, miten Suomi aikoo suojella heidän etujaan ja turvallisuuttaan tässä äkillisessä tilanteessa. Onko kyseessä poliittinen peli, vai yrittääkö Venäjä horjuttaa Suomen ja Nato’n välistä yhteistyötä?

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön viimeaikaiset kommentit viittaavat siihen, että Venäjän toimet saattavat olla vastaus Suomen Nato-jäsenyyteen ja puolustusyhteistyösopimukseen Yhdysvaltojen kanssa. Suomalaisten on ymmärrettävä, että tämä tilanne vaikuttaa suoraan maan turvallisuuteen ja vakauden säilymiseen.

Suomi ei voi hyväksyä Venäjän käytöstä turvapaikanhakijoita kohtaan. Kansalaisten on oltava tietoisia tilanteen vakavuudesta ja vaadittava päättäjiltä selkeitä toimenpiteitä, jotka turvaavat maan rajojen ja kansalaisten turvallisuuden. On aika osoittaa Venäjälle, että Suomi ei anna periksi uhkailulle eikä epävakauttamiselle.

Venäjän tulee lopettaa ihmisoikeuksien polkeminen ja turvapaikanhakija-henkilöiden hyväksikäyttäminen!