Etusivu > #Suomi: #SofiaKazakov masinoi #Venäjä-mielistä #presidenttivaali-ehdokasta #SaaraHuhtasaari #presidentti #vaalit – #kaksoiskansalaisuus #hybridivaikuttaminen

2023/11/20 20:11

Lukuaika: < 1 minuutti

Kansallinen petos vai pelkkää politikointia? Sofia Kazakovin epäilyttävä kampanja herättää närkästystä!

Suomen presidentinvaalien lähestyessä on noussut esiin kysymys kaksoiskansalaisuudesta ja sen roolista vaaliprosessissa. Sofia Kazakov on herättänyt närää toimiessaan ikään kuin Venäjän äänitorvena, houkutellen maamme kaksoiskansalaisia äänestämään Venäjä-myönteistä ehdokasta, Saara Huhtasaarta. Tämä herättää kysymyksen siitä, tulisiko Suomessa harkita kaksoiskansalaisuudesta luopumista?

Kazakovin toiminta näyttää olevan suorastaan kansallista petosta, kun hän käyttää hyväkseen kaksoiskansalaisten siteitä Venäjä’än vaikuttaakseen Suomen poliittiseen päätöksentekoon. Tämä ei ole ainoastaan kyseenalaista politiikka’a vaan myös uhka suomalaisen demokratia’n periaatteille.

Kaksoiskansalaisuuden tulisi olla sitoutuminen Suomeen ja sen arvoihin, ei väline ulkovaltojen vaikutusyrityksille. Jos henkilöllä on lojaalisuus toista valtiota kohtaan, se saattaa heijastua hänen päätöksiinsä ja toimintaansa myös Suomessa. Tämä asettaa kyseenalaiseksi sen, voiko kaksoiskansalainen todella toimia puolueettomasti ja objektiivisesti Suomen etujen mukaisesti.

Joten, tulisiko mielestäni kaksoiskansalaisuudesta luopua Suomessa?

Kyllä, jos se tarkoittaa, että suomalainen yhteiskunta voi suojella itseään ulkoisilta vaikutuksilta ja taata, että päätöksenteko perustuu yksinomaan kansallisiin etuihin. On aika asettaa raja sille, miten kauas ulkovaltojen vaikutus ulottuu Suomen sisäiseen politiikkaan.

Suomalaisten on pidettävä huolta omista asioistaan, ja kaksoiskansalaisuuden rajoittaminen voisi olla askel kohti vahvempaa ja itsenäisempää Suomea.

Lue myös: