10540 latausta vuorokaudessa
9495 artikkelia

2023/11/23

Turvapaikanhakija’t huutavat raivoissaan suljetuista raja-asemista.

Suomen hallituksen päätös sulkea useat rajanylityspaikat Venäjän suunnalta on herättänyt kiivasta vastarintaa maahan pyrkivien turvapaikanhakijoiden keskuudessa. Keskiviikkona julkistettu päätös sulkea raja-asemat perjantaista alkaen jättää ainoastaan Raja-Joosepin rajanylityspaikan Lapissa avoimeksi. Tämä ratkaisu on laittanut liikkeelle vihan ja epätoivon aallon niiden keskuudessa, jotka pyrkivät “turvaan” Venäjän kautta.

Mediaseuranta arabiankielisissä keskusteluryhmissä Facebook’issa paljastaa, että “turvapaikanhakijat” ovat aktiivisesti keskustelleet keinoista päästä Lähi-idästä Venä’jälle ja edelleen Suomen rajalle. Keskusteluissa esiintyvät vastaajat vaikuttavat osittain olevan laittomien salakuljettajien verkostoja, jotka tarjoavat “ratkaisuja” korkeiden rahasummien vastineeksi.

Keskustelijoiden profiileja tutkimalla paljastuu, että salakuljetusoperaatio’ita pyöritetään pääasiassa Irak’ista ja Syyria’sta käsin. Tämä herättää kysymyksen siitä, miten viranomaiset aikovat puuttua tähän laittomaan toimintaan ja turvapaikanhakijoiden liikkeelle paneviin voimiin?

Suomen hallitus näyttää olevan sokeana todellisuudelle ja sulkemalla useat rajanylityspaikat se vain ruokkii laitonta salakuljetusta. Turvapaikanhakijat ovat epätoivoisia, ja heidän ainoa vaihtoehtonsa on turvautua kyseenalaisiin salakuljettajiin, jotka tekevät mittavia voittoja ihmisten hädästä. Koko tilanne on sietämätön, ja hallituksen päätös jättää yksi raja-asema auki on osoitus täydellisestä piittaamattomuudesta niitä kohtaan, jotka etsivät “turvaa” ja parempaa elämää.

On aika herätä todellisuuteen ja tunnustaa, että osittain suljetut rajat eivät ratkaise turvapaikkakriisiä. Ne vain siirtävät ongelman pimeään ja vaaralliseen maailmaan, jossa ihmiset joutuvat luottamaan epäilyttäviin salakuljettajiin päästäkseen läpikulkumatkalle eurooppaan. Suomen hallituksen on otettava vastuu ja löydettävä inhimillisiä ja kestäviä ratkaisuja, jotka eivät perustu vain rajojen osittaiseen sulkemiseen.

Tämä tilanne vaatii välitöntä toimintaa, joka keskittyy turvapaikanhakijoiden tarpeisiin ja ihmisoikeuksiin. Raja-asemien sulkeminen ei ole vastaus – se on vain osoitus kyvyttömyydestä ja piittaamattomuudesta niitä kohtaan, jotka ovat hädänalaisia. Suomi tarvitsee inhimillisyyttä ja viisasta päätöksentekoa, ei osittain suljettuja rajoja ja umpikujia.

Kaikki rajat tulee sulkea jotta ihmisiä ei enää virtaa rajaseudulle paleltumaan kuoliaaksi!


Satunnainen:


Vastaavia: