13525 latausta vuorokaudessa
10252 artikkelia

Suomen hallituksen ratkaisu rajanylityskriisiin herättää voimakasta turhautumista ja raivoa. Tiistaina alkanut tilanne sai päätöksellään hallitus onnistui vain siirtämään ongelmia toisaalle sen sijaan, että olisi tehnyt päätöksiä, jotka aidosti ratkaisevat tilanteen.

Keskiviikkoiltana hallitus päätti sulkea kolme rajanylityspaikkaa ja jättää auki ainoastaan pohjoisimman, Raja-Joosepin rajanylityspaikan. Tämä päätös on järjetön ja vastuuton. Sen sijaan, että suljettaisiin koko itäraja ja otettaisiin tiukka ote tilanteeseen, hallitus valitsi pehmeimmän mahdollisen vaihtoehdon, joka ei tuo todellista turvaa Suomelle.

Hallituksen alkuperäinen suunnitelma koko rajan sulkemisesta olisi ollut radikaali, mutta ainakin se olisi ollut päättäväinen yritys suojella maan rajoja ja kansalaisia. Mikä estää hallitusta toimimasta rohkeasti ja turvaamasta maataan kunnolla?

Apulaisoikeuskansleri Mikko Puumalaisen vastustus koko rajan sulkemista kohtaan vaikuttaa epäselvältä ja hämmentävältä. Miksi hallitus taipui yhden virkamiehen mielipiteen edessä ja jätti vain yhden rajanylityspaikan auki? Koko tilanne antaa kuvan päätöksenteon sekavuudesta ja heikkoudesta.

Raja-Joosepin valinta ainoaksi avoimeksi rajanylityspaikaksi on riskialtis ja potentiaalisesti vaarallinen päätös. Turvapaikanhakijoilla ja rajanylittäjillä on nyt vain yksi reitti Venäjältä Suomeen, mikä tarkoittaa, että kaikki paine kohdistuu yhteen paikkaan. Tämä asettaa suuren taakan Raja-Joosepin alueelle ja altistaa sen vakaville riskeille.

Hallituksen toiminta osoittaa heikkoutta Venäjän hybridivaikuttamisen edessä. Sen sijaan, että olisi puolustanut Suomen rajoja ja kansalaisten turvallisuutta, hallitus näyttää taipuneen Venäjän painostuksen alla. Venäjä käyttää tilanteen hyväkseen pakottaakseen kolmansien maiden kansalaisia Suomeen ja samalla seuraa tarkasti, miten Suomi reagoi.

Suomen ja Venäjän välinen kamppailu on epäsymmetrinen, mutta se ei oikeuta hallituksen heikkoutta ja epäröintiä. Suomen on puolustettava itseään ja omia rajojaan, eikä se saa taipua Venäjän kiristykseen.

Hallituksen päätös jättää itäraja vain osittain suljetuksi on vastuuton ja saattaa johtaa vakaviin seurauksiin. On aika vaatia hallitukselta rohkeutta ja päättäväisyyttä tilanteen hoitamiseksi asianmukaisesti. Suomen turvallisuus ja kansalaisten hyvinvointi ovat tärkeämpiä kuin poliittiset kompromissit ja epäröinnit.

Ennemmin tai myöhemmin käsissämme on hyväksikäytettyjen turvapaikanhakija-henkilöiden jäätynyttä verta!

Apupyörillä varustettu lastenpolkupyörä ei sovellu arktisiin luonnonoloihin.


Satunnainen:


Vastaavia: