Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2868 artikkelia

0:00

2023/11/25

Venäjä arvostelee NATO:n ehdotusta sotilaallisesta Schengen-alueesta.

Venäjä kritisoi 24. marraskuuta NATO:n virkamiehen ehdotusta sotilaallisesta Schengen-alueesta Euroopassa ja antoi vastauksena uhkauksia, kertoo venäläinen valtion uutistoimisto TASS.

NATO:n logistiikkakomentaja kehotti jäseniä 23. marraskuuta poistamaan byrokratia’n, joka haittaa joukkojen liikkumista Euroopassa, sillä se voisi hidastaa nopeaa vastausta mahdollisessa konfliktissa Venäjän kanssa.

“Aika käy vähiin. Se, mitä emme saa tehtyä rauhan aikana, ei ole valmiina kriisin tai sodan sattuessa”, sanoi logistiikkapäällikkö, kenraaliluutnantti Alexander Sollfrank, Reuters’ille korostaen, että liittolaisjoukkojen tulisi pystyä liikkumaan vapaasti jäsenvaltioiden välillä.

Venäjä kutsui lausuntoa “jännitteen lietsomiseksi Euroopassa” ja mahdolliseksi uhaksi sen turvallisuudelle. “Eurooppa ei halua ottaa huomioon huoliamme, ja Eurooppa sysää syrjään jakamattoman turvallisuuden periaatteen, mikä tarkoittaa, että he puhuvat omasta turvallisuudestaan meidän kustannuksellamme”, sanoi Kreml’in tiedottaja Dmitri Peskov.

Tiedottaja syytti NATO:a “liikkumisesta kohti” Venäjää ja uhkasi mahdollisilla “vastatoimilla varmistaakseen meidän (venäläisten) turvallisuuden”.

Moskova’n ja NATO:n väliset jännitteet ovat nousseet Venäjä’n täyden mittakaavan hyökkäyksen jälkeen Ukraina’an, mikä on saanut jopa muodollisesti neutraalit valtiot kuten Suomen tai Ruotsi’n liittymään liittoon turvallisuushuolien vuoksi.

Venäjä on toistuvasti leimannut NATO:n uhkaksi omalle turvallisuudelleen ja käyttää Kiova’n euroatlanttisia pyrkimyksiä yhtenä oikeutuksena aggressiolleen.