2023/11/25

Suomen vuotava Itäraja – Turvapaikanhakijat kiertävät järjestelmää ja EU on vaarassa!

Suomen maahanmuuttopolitiikka on jälleen otsikoissa, ja tuoreet tiedot Maahanmuuttovirasto’lta ovat hälyttäviä. Osalla itärajan yli saapuneista turvapaikanhakijoista on jo onnistunut poistumaan maasta ja hakemaan turvapaikkaa toisesta Euroopan maasta.

Maahanmuuttoviraston turvapaikkayksikön johtaja Antti Lehtinen kertoi Ilta-Sanomille, että yksittäiset henkilöt ovat käyttäneet Suomea vain väliaikaisena porttina ja hakeneet turvapaikkaa muualta. Tämä kiertotaktiikka osoittaa selvästi Suomen heikkouden ja haavoittuvuuden maahanmuuttopolitiikassa.

Raja-Joosepin rajanylityspaikka Inari’ssa on nyt ainoa avoinna oleva itärajan ylityspaikka. Yliluutnantti Axel Rännäli Lapin Rajavartiolaitokselta paljastaa, että perjantaina paikalle saapuneet kolme Jemenin kansalaista ovat esimerkki siitä, miten turvapaikanhakijat löytävät uusia reittejä Suomeen.

Suomen vuotava itäraja ei ole pelkästään kansallinen ongelma, vaan se vaarantaa koko EU:n. Turvapaikanhakijoiden kyky kiertää järjestelmää ja valita maa, josta turvapaikkaa haetaan, osoittaa EU:n heikkouden rajavalvonnassa.

On aika herätä ja korjata Suomen maahanmuuttopolitiikkaa sekä vahvistaa EU:n yhteistyötä rajavalvonnan parantamiseksi. Muuten riskinä on, että Suomen vuotava itäraja muodostuu portiksi laajemmalle turvallisuusuhalle koko Euroopassa.


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/28 17:15.56