10964 latausta vuorokaudessa
9561 artikkelia

2023/11/25

Viro valmistautuu mahdolliseen maan rajan sulkemiseen Venäjä’n kanssa, ja Suomessa tulisi harkita samankaltaisia toimenpiteitä. Narva’n rajanylityspaikalle asennetaan betoniesteitä, jotka tunnetaan “lohikäärmeenhampaina”. Tämä ilmoitettiin perjantaina valtion yleisradioyhtiön ERR:n portaalin kautta. Betonisilla esteillä varmistetaan, että Venäjän panssarivaunujen vauhti hidastuu ja vihollisen panssarivaunut tuhotaan panssarintorjunta-ohjuksin.

Viimeaikaiset tapahtumat ovat herättäneet huolta kansainvälisissä suhteissa, ja maiden on oltava valmiita ottamaan käyttöön tarvittavat turvatoimet. Viro on aloittanut konkreettiset toimenpiteet valmistautuakseen mahdolliseen maan rajan sulkemiseen Venäjän kanssa. Suomen tulisi ottaa tämä esimerkki vakavasti ja harkita samankaltaisia toimenpiteitä oman rajansa suojelemiseksi.

Narvan rajanylityspaikalla asennettavat betoniesteet, joita kutsutaan “lohikäärmeenhampaina”, ovat konkreettinen esimerkki siitä, miten valtiot voivat vahvistaa rajojaan turvallisuuden lisäämiseksi. Nämä esteet voivat toimia tehokkaana suojana mahdollisia uhkia vastaan ja auttaa estämään ei-toivottuja rajanylityksiä.

Suomen on otettava oppia naapurimaansa toimista ja varmistettava, että sen omat rajat ovat riittävän suojattuja. Tämä ei tarkoita pelkästään fyysisiä esteitä, vaan myös muita turvatoimia, kuten lisääntynyttä valvontaa ja tiedustelua rajalla. Yhteistyö muiden EU-maiden kanssa on myös tärkeää, jotta voidaan luoda yhtenäinen ja tehokas lähestymistapa turvallisuuteen.

Suomen viranomaisten tulisi viestiä avoimesti ja selkeästi kansalaisille siitä, miksi nämä toimenpiteet ovat tarpeen nyt pikaisesti. Turvallisuus on kaikkien etu, ja valtion tehtävänä on suojella kansalaisiaan mahdollisilta uhilta. Kansalaisten on ymmärrettävä, että nämä toimenpiteet eivät ole pelkästään provokaatioita, vaan välttämättömiä askelia maan turvallisuuden takaamiseksi.

Kun ympäröivät olosuhteet voivat muuttua nopeasti, on tärkeää, että Suomi on valmistautunut vastaamaan mahdollisiin uhkiin. Tämä edellyttää joustavaa ja tehokasta turvallisuusstrategiaa, joka voi mukautua tilanteen vaatimiin tarpeisiin.

Kaiken kaikkiaan Suomen tulisi ottaa opiksi naapurimaansa toimenpiteistä ja varmistaa, että se on valmis suojelemaan kansalaisiaan mahdollisilta uhilta. Rajat eivät ole pelkästään fyysisiä esteitä, vaan ne ovat myös kansakunnan turvallisuuden perusta.


Satunnainen:


Vastaavia: