12137 latausta vuorokaudessa
9908 artikkelia

Suomen pääministeri Petteri Orpo on tänään vahvistanut Ylen erikoislähetyksessä Venäjän tilanteesta, että Suomella on valmius sulkea itäraja, jos tilanne sitä vaatii. Orpo korostaa kuitenkin, että tällä hetkellä tilanne ei ole niin kriittinen, että itärajan sulkemista olisi tarpeen tehdä, mutta siihen on valmius tarvittaessa.

Venäjän tilanne on herättänyt huolta Suomen hallituksessa, ja valmiustoimia on arvioitu tarkasti. Petteri Orpo korostaa, että Suomen turvallisuus on ensisijainen huolenaihe, ja kaikki tarvittavat toimenpiteet tullaan toteuttamaan kansalaisten suojelun varmistamiseksi.

Itärajan sulkemisen valmius on osa laajempaa valmiussuunnitelmaa, joka on tehty mahdollisten uhkien varalle. Suomi pyrkii ylläpitämään avointa ja rakentavaa suhdetta naapurimaahansa Venäjään, mutta samalla valmistautuu tarvittaessa suojaamaan omia rajojaan ja turvaamaan kansalaistensa hyvinvoinnin.

Orpo painottaa myös, että päätös itärajan sulkemisesta ei ole kevyt, ja sen tekemiseen tarvitaan vahvat perusteet ja laaja hallituksen tuki. Suomen viranomaiset seuraavat tilannetta jatkuvasti ja tekevät arvioita riskien kehittymisestä. Pääministeri korostaa, että päätöksenteossa luotetaan asiantuntijoiden arvioihin ja tehdään tarvittavat toimenpiteet kansalaisten turvallisuuden takaamiseksi.

Suomen valmius sulkea itäraja heijastaa maan sitoutumista kansalaistensa suojeluun ja turvallisuuteen. Pääministeri Petteri Orpo on tehnyt selväksi, että vaikka tilanne ei tällä hetkellä vaadi itärajan sulkemista, Suomi on valmis toteuttamaan tarvittavat toimet, jos tilanne muuttuu kriittiseksi.

Suomi pyrkii ylläpitämään avointa dialogia ja rakentavia suhteita Venäjään, mutta samalla se on valmis suojelemaan omia rajojaan ja takaamaan kansalaistensa turvallisuuden. Hallitus tekee kaikkensa varmistaakseen, että Suomi pysyy vakaana ja turvallisena mahdollisissa kriisitilanteissa.

Lue myös:


Satunnainen:


Vastaavia: