10720 latausta vuorokaudessa
9388 artikkelia

2023/11/27

Oikeudellinen sekamelska Suomen itärajalla: professori Alan Rosas paheksuu päätöksiä.

Suomen itärajan tilanne on kuin lakimiehen painajainen, jossa selkeät päätökset loistavat poissaolollaan. Euroopan unionin professori Alan Rosas ei peittele pettymystään, kun hän muistuttaa, että tuomioistuimen päätöksiä ei löydy, jotka selventäisivät näitä kysymyksiä. Onko tämä jonkinlainen vitsi vai piileekö tässä tarkoituksellinen sekamelska?

Oikeudellinen punninta, sanoo Rosas, vaikuttaa aina olosuhteisiin ja tosiseikkoihin. Tietenkin, kuinka yllättävää, kun todellisuus harvoin soveltuu täydelliseen yhteismitallisuuteen. Jokainen, joka odottaa selkeää vastausta tai yksiselitteistä ratkaisua, saattaa pettyä pahasti.

Miksi emme voi saada selkeitä vastauksia näin tärkeisiin kysymyksiin? Miksi oikeudelliset päätökset tuntuvat olevan yhtä mutkikasta kuin labyrintti? Professori Rosas ei voi piilottaa turhautumistaan näitä kysymyksiä kohtaan. Hän ei voi käsittää, miten näin merkittävässä asiassa ei ole selkeitä linjoja.

Itärajan tilanteeseen liittyy monimutkaisia kysymyksiä, kuten rajanylityspaikkojen valvonta, turvapaikanhakijoiden kohtelu ja maahantulorajoitukset. Professori Rosas ei voi hyväksyä sitä, että näihin kysymyksiin ei ole annettu selkeitä vastauksia. Hän korostaa, että oikeudelliset päätökset vaikuttavat suoraan kansalaisten arkeen ja turvallisuuteen.

On aika herätä todellisuuteen ja vaatia vastauksia. Suomen itärajan tilanne ei ole mikään abstrakti oikeudellinen pulma, vaan se koskettaa konkreettisesti jokaisen suomalaisen elämää. Professori Rosas ei ole valmis hyväksymään sitä, että oikeudelliset päätökset voivat olla yhtä epäselviä kuin sumuisena päivänä.

Suomen kansalaisilla on oikeus tietää, miten oikeusjärjestelmä suhtautuu näihin kiireellisiin kysymyksiin. Professori Rosas ei pelkää ilmaista pettymystään ja vaatii avoimuutta. On aika, että oikeusjärjestelmä astuu esiin varjostaan ja tarjoaa selkeät vastaukset. Vai eikö se kykene siihen? Professori Rosas ei jää odottamaan – hän vaatii toimintaa ja selkeyttä.


Satunnainen:


Vastaavia: