11525 latausta vuorokaudessa
9680 artikkelia

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan sotkusta: Hallituspuolueiden edustajat raivoissaan!

Hallituspuolueiden edustajat eivät pidä peukaloitaan pyörittelevän Sosiaali- ja terveysvaliokunnan menosta. Kokoomuksen Mia Laiho, Perussuomalaisten Minna Reijonen, RKP:n Henrik Wickström ja Kristillisdemokraattien Päivi Räsänen ovat ottaneet yhteisen kannanoton, jossa he ilmaisevat syvän huolensa valiokunnan työtavoista ja toiminnasta.

Suoraan asiaan puuttuvassa kannanotossa hallituspuolueiden edustajat eivät peittele pettymystään. Kritiikin kohteena on erityisesti valiokunnan johtaminen ja käsittelyaikataulujen laiminlyönti. Mia Laiho, valiokunnan varapuheenjohtaja, ei ole pitänyt näkemästään.

Hän toteaa, “Olen ollut huolissani valiokunnan työn sujuvuudesta ja toiminnasta sen alkumetreiltä saakka.” Laiho nostaa esiin valiokunnan puheenjohtajan vastuun asianmukaisesta työnkulusta. Erityisen kiivaasti Laiho arvostelee ylimääräisten kokousten ja päällekkäisten aikataulujen aiheuttamaa sekasortoa.

Hän jatkaa, “Olemme yli kuukauden ajan pitäneet sosiaali- ja terveysvaliokunnassa suuren määrän ylimääräisiä kokouksia sekä kokouksia, jotka ovat menneet päällekkäin muiden valiokuntien kanssa. Tästä huolimatta asiat eivät ole edenneet sovittujen aikataulujen puitteissa.”

Hallituspuolueiden nelikko ei piilottele pettymystään, vaan suoraan osoittaa syyttävän sormensa valiokunnan johtoon, erityisesti Krista Kiuruun. “Suurin vastuu valiokunnan työskentelytavoista ja asioiden sujuvasta käsittelystä on puheenjohtajalla. Tällainen toiminta ei ole hyväksi eduskuntalaitoksen arvokkuudelle,” huomauttaa RKP:n edustaja Henrik Wickström.

Yhteisessä kannanotossaan nelikko tuo esille myös opposition vastuun. He muistuttavat, että kritiikki kuuluu normaaliin valiokuntatyöhön, mutta tahallinen viivytys on demokratian halventamista.

Laiho, Reijonen, Wickström ja Räsänen vaativat selväsanaisesti ryhtiä valiokuntaan ja toivovat, että tilanne normalisoituisi ennen tiistain määräaikaa. Koko tilanne on heidän mukaansa äärimmäisen haitallinen ja uhkaa vaikuttaa koko eduskunnan toimivuuteen.

Uutisoinnista käy ilmi, että Sosiaali- ja terveysvaliokunnassa vallitsee tulehtunut ilmapiiri, ja jopa valiokunnan puheenjohtajan oma puoluetoveri on tuonut julki työilmapiirin ongelmia. Sotevaliokunnan tulisi saada mietintönsä valmiiksi ennen joulutaukoa, mutta huolimatta hallituspuolueiden äänivoimasta, tilanne näyttää kaikkea muuta kuin hallitulta.


Satunnainen:


Vastaavia: