Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2869 artikkelia

0:00

2023/12/04

Venäjän häpeällinen juoni paljastui: Suomi ja Ruotsi Naton kynnyksellä.

Venäjän tiedustelupalvelu on jälleen kerran osoittanut vilpillisyytensä ja halunsa sotkea Pohjoismaiden vakautta. Salainen tiedusteluraportti paljastaa karuja suunnitelmia, joiden mukaan Venäjä pyrki häiritsemään Suomen ja Ruotsin tietä Naton jäsenyyteen. Tämä kaksinaamainen juoni on tullut ilmi Ylen MOT-toimituksen saadessa raportin hallintaansa.

Venäjän tavoitteena oli tietoisesti lisätä jännitteitä Euroopan maiden, Naton ja Turkin välillä. Tämä ei ole pelkkä yksittäinen tempaus, vaan osa suurempaa strategiaa, jonka tarkoituksena on horjuttaa länsimaita ja lisätä epävakautta alueella.

Raportin paljastamat suunnitelmat ulottuivat sekä Suomeen että Ruotsiin. Venäjän tiedustelupalvelun tarkoituksena oli järjestää häirintäkampanjoita, jotka olisivat naamioitu mielenosoituksiksi – ikään kuin Venäjän häikäilemättömät juonet tarvitsisivat vielä lisää verhoa. Suunnitelmat muistuttavat Valkohaalarit-nimellä tunnettua Venäjän taktiikkaa, joka on käytössä eri puolilla Eurooppaa.

Erityisen vastenmielistä on, että suunnitelmissa mainitaan Ruotsissa tapahtuneet Koraanin polttamiset ja niiden seuraamukset. Venäjän tavoitteena oli lietsoa pelkoa islamin leviämisestä ja siten lisätä kitkaa EU-maissa. Tämä on selkeä yritys hyödyntää herkkiä aiheita ja jakaa Pohjoismaiden väestöä.

Vaikka MOT:n näkemissä asiakirjoissa ei suoraan näy merkkejä siitä, että Venäjä olisi toteuttanut suunnitelmansa Suomessa, on tärkeää pitää mielessä, että tällaiset juonet voivat muuttua nopeasti todeksi. Suojelupoliisi eli SUPO on vahvistanut tietävänsä Venäjän tiedustelupalvelun suunnitelmista, mutta on tähän asti pysynyt vaitonaisena asiasta.

Venäjän toimet ovat hälyttäviä ja vaativat ripeitä vastatoimia Pohjoismaiden ja koko Euroopan taholta. On aika osoittaa, ettemme suvaitse tällaista käytöstä, emmekä anna Venäjän kävellä yli kansainvälisen järjestyksen ja naapuriensa rajojen. Pohjoismaiden on seisottava yhtenäisenä rintamana, jotta Venäjä ymmärtää, ettei tämäntyyppinen aggressio jää rankaisematta.

Lue myös:

Lue myös:

Katso video, vuodelta 2022 jossa järjestin vasta-mielenilmauksen Turku Kaupungintalo edessä Valkohaalareille:

Tässä alla Valkohaalarit-disinformaatio-lähettiläs kertoo mielipiteen jos ei suostu vastaanottamaan disinformaatio-tiedotetta: