Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2870 artikkelia

0:00

2023/12/02

Lukijapalaute ja verkkohyökkäyksen todennäköisyys.

Hei lukijat, Juho tässä tervehtien!

Viime aikoina on tullut huomattua, että sähköpostini osoitteeseen [email protected] on tippunut useampia viestejä. No, ei mitään ihmeellistä, ajattelin aluksi. Mutta kuinka ollakaan, viestit olivatkin kryptisiä varoituksia siitä, että www.juhosaastamoinen.com -sivustooni olisi tulossa hyökkäys, joka tuhoaisi kaiken sisällön.

No, eipä hätää! Päätin tarttua näppäimistöön ja valottaa lukijoilleni hieman hyökkäyksen todennäköisyyksiä. Ja voitte uskoa, ne ovat heikommat kuin yritykseni muistaa lukiessani tämän artikkelin otsikkoa!

Historiani entisen palveluntarjoajani kanssa ei ollut ruusuinen. Maalitauluna ollessani heidän palvelimensa joutui vaikean palvelunestohyökkäyksen kohteeksi. Tämä opetti minut siirtämään alustani suoraan omaan hallintaani. Nyt minulla on oma palvelin, 2 CPU 8GB linux distribuutio Suomessa, tarkemmin sanottuna Hamina’ssa – Google’n datakeskuksessa. Ja nyt voitte jo aavistaa, että ovet ovat kiinni, paitsi www-portit, jotka ovat kuin kunnon vartijat odottamassa portilla.

Edelleen jatkuvia palvelunestohyökkäyksiä estää Cloudflare-välimuistipalvelu.

Sisäänpääsy on siis mahdotonta, ja alusta itsessään on suojattu kolminkertaisesti. Kaksivaiheinen tunnistautuminen on kuin digitaalinen palomuuri, joka vartioi sisäänkäyntiä. Murtautuminen on käytännössä yhtä mahdotonta kuin yrittää laulaa karaokea ilman mikrofonia.

Käyttäjätunnukseni on kuin salakirjoitettu salasana, joka saisi James Bondinkin hämmästymään. 128 merkkiä pitkä yhdistelmä kirjaimia, numeroita ja erikoismerkkejä. Salasanani puolestaan on 256 merkkiä pitkä, ikään kuin salainen koodi, joka suojaa digitaalista aarrettani.

Ja nyt niille rohkeille hyökkääjille, jotka vielä miettivät murtautumista: onnea yritykselle! Palkitsen teidät kupillisella kahvia sekä tuoreella pullalla, jos jotenkin onnistutte näiden digitaalisten muurien yli kiipeämään. Nimittäin varmuuskopiot ovat hajautettu kolmeen eri paikkaan, joten vaikka yrittäisitte tuhota sisällön, voin sen helposti palauttaa. Yllättävää, eikö totta?

Joten, rakkaat lukijat, voimme yhdessä nauraa näille heikoille hyökkäysyrityksille. Digitalisaatio on ihanaa, mutta minun digitaalinen linnoitukseni on vielä ihmeellisempää!