2023/12/17

Moskovan pimeä perjantai-ilta sai synkän käänteen, kun lähes sata ulkomaalaista aloitti mellakan joka päätyi yhteenottoon paikallisen poliisin kanssa. Venäläismediat ovat raportoineet tapahtumista, jotka saivat alkunsa 21-vuotiaasta siirtolaisesta, joka ei näyttänyt olevan taipuvainen tottelemaan virkavallan käskyjä.

Venäjän sisäministeriön mukaan 82 ihmistä päätettiin pidättää välikohtauksen seurauksena, joka sai alkunsa yksinkertaisesta henkilöllisyyden tarkistuksesta. Paikallinen poliisi yritti tarkastaa autossa istuneen siirtolaisen henkilöllisyyden, mutta tilanne karkasi nopeasti käsistä.

21-vuotias mies kieltäytyi tottelemasta poliisia ja yritti paeta, mikä johti tilanteen eskaloitumiseen. Hän ei ainoastaan yrittänyt karata, vaan nousi myös autostaan hyökätäkseen poliisin kimppuun, käyttäen väkivaltaa virkavallan edustajaa vastaan.

Meduza-uutissivuston mukaan paikalle saapui kymmeniä muita ulkomaalaisia, jotka yhtyivät mellakointiin poliisivoimia vastaan. Virkavallan edustajat joutuivat ampumaan varoituslaukauksia ilmaan ja pidättivät lukuisia osallistujia.

Moskovan ajanviete muuttui vielä synkemmäksi, kun ilmeni, että 21-vuotias mies epäillään saaneen epilepsiakohtauksen kiinnioton aikana. Poliisi antoi ensiapua, mutta tilanne ei lauennut rauhallisesti. Ambulanssi hälytettiin paikalle, ja mies vietiin sairaalaan. Hänen tilansa tarkistettiin, minkä jälkeen poliisi kuljetti hänet mukanaan.

Mies pysyy vangittuna aina helmikuun 16. päivään saakka, ja häntä epäillään ainakin huliganismista sekä virkavallan väkivaltaisesta vastustamisesta. Koko tapahtumaketju on nostattanut närkästystä Venäjän federaation kansalaisissa, kun ulkomaalaiset näyttävät asettuvan avoimesti vastarintaan Venäjän virkavallan toimia vastaan. Moskovan kadut ovat täynnä kysymyksiä, ja venäläiset vaativat vastauksia.


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/28 15:03.09