10570 latausta vuorokaudessa
9348 artikkelia

2023/06/30

Lounais-Suomen poliisi on saavuttanut merkittävän edistymisen #äärioikeisto’laisen terrorismin tutkinnassa. Tutkinnan aikana on paljastunut vakavia rikoksia, kuten terroritekojen suunnittelua ja seksuaalivähemmistöön kohdistunutta väkivaltaa. Epäillään, että näiden rikosten taustalla on ideologinen motiivi ja vihamielisyys seksuaalivähemmistöjä kohtaan.

Poliisi on tutkinut myös epäiltyjen muodostaman ryhmän sisäistä kurinpitoa, johon on epäilty liittyneen väkivaltaa ja kiristystä. Väkivallantekoihin liittyvät asiat toimitetaan myös syyteharkintaan. Lounais-Suomen poliisi haluaa kiittää Suojelupoliisia SUPO, Keskusrikospoliisia KRP, Europolia ja Helsingin poliisilaitosta tehokkaasta yhteistyöstä terrorismitutkinnan eri vaiheissa.

Lounais-Suomen poliisi korostaa, että tämä kokonaisuus osoittaa Suomen poliisin kyvyn tutkia poikkeuksellisen vakavia rikoksia. Lisäksi se heijastaa lainvalvontaviranomaisten erinomaista kansallista ja kansainvälistä yhteistyötä. Tutkivan ryhmän jäsenille tämä rikosasian harvinaisuus on tuonut haasteita useilla osa-alueilla.

Erityisesti äärioikeistolaisen radikaalin aatemaailman maailmanlaajuisen levinneisyyden ymmärtäminen on muuttanut tutkintaan osallistuneiden käsityksiä. Lounais-Suomen poliisi korostaa, että yhteiskunnan on oltava valppaana erilaisten äärimielipiteiden kanssa ja harkittava keinoja, joilla voidaan ennaltaehkäistä niiden aiheuttamia uhkia. Tarvittaessa tekijöitä on saatettava rikosoikeudelliseen vastuuseen.

Tämä tapaus on muistutus siitä, että terrorismin uhka on olemassa ja että kaikki yhteiskunnan toimijat – viranomaiset, kansalaiset ja poliittiset päättäjät – ovat vastuussa sen torjumisesta. Yhteistyö eri toimijoiden välillä on välttämätöntä, jotta voidaan turvata kansalaisten turvallisuus ja ehkäistä ääriliikkeiden vaarallisia toimia.

Lue alkuperäinen juttu poliisin sivuilta:

https://poliisi.fi/-/lounais-suomen-poliisi-on-saanut-valmiiksi-laajan-terrorismirikostutkinnan


Satunnainen:


Vastaavia: