2023/12/23

Presidentti Joe Biden on allekirjoittanut asetuksen, joka sallii ulkomaisten pankkien sulkemisen USA:n rahoitusjärjestelmästä, jos ne havaitaan avustavan Venäjän federaatiota sotilastavaroiden tai -teknologian hankinnassa.

Virallinen asiakirja, joka on saatavilla Valkoisen talon verkkosivuilla, linjaa, että pakotteet pannaan täytäntöön Yhdysvaltain valtiovarainministeriön toimesta yhteistyössä ulkoministerin ja tarvittaessa kauppaministerin kanssa.

Pakotteisiin kuuluvat rajoitukset, jotka koskevat tilejä Yhdysvalloissa; ne voivat olla joko tilien avaamisen kieltämistä tai niiden käytön rajoittamista, sekä omaisuuden jäädyttämistä. Omaisuuden piilottamisen estämiseksi nämä rajoitukset voidaan asettaa ilman ennakkovaroitusta.

Rahoituslaitokset, kuten Itävalta’lainen Raiffeisen Bank, Unkari’lainen OTP Bank ja Italia’lainen UniCredit, jotka toimivat Venäjä’llä, ovat vaarassa joutua pakotteiden kohteeksi. Lisäksi ‘Industrial and Commercial Bank of China’, Kiina’lainen ‘Agricultural Bank’ ja Kiinan Pankki, jotka ovat merkittävästi laajentaneet toimintaansa Venäjällä ja tarjonneet huomattavaa rahoitusta sotilaallisiin toimiin, saattavat myös olla vaikutuksen alaisia.

Yhdysvaltain varavaltiovarainministerin Wally Adeyemon mukaan myös Turkki ja sen pankit ja UAE:n pankit saattavat joutua pakotteiden kohteeksi.

Slava Ukraini! – Ukraina kiittää.


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/28 20:27.18