2023/12/24

Vaikka Suomi viettää rauhallista jouluaattoa, tilanne Ukrainassa on toisenlainen. EU:n päädiplomaatin Josep Borrellin mukaan Venäjän presidentti Vladimir Putin ei ole tyytyväinen rajalliseen alueelliseen voittoon. Hänen mukaansa Putin pyrkii jatkamaan sotaa loppuun asti ja tulevat USA:n vaalit voivat tarjota hänelle suotuisamman tilanteen.

Borrell varoittaa, että on varauduttava pitkäaikaiseen ja intensiiviseen konfliktiin. Putinin tavoitteena ei ole vain osa Ukrainaa, vaan hän ei halua jättää loppua Ukrainaa Euroopan unionille. Borrellin mukaan Venäjä jatkaa uhkana naapureilleen, koska se on aina ollut imperiumi eikä koskaan ole kyennyt muodostamaan kansakuntaa. Putin on aliarvioinut armeijansa kyvyt, Ukrainan vastarinnan ja EU:n sekä transatlanttisen liiton vahvuuden. Hän on yhä valmis taistelemaan ja uhraamaan kansansa.

Joulukuussa 2023 Britannia’n puolustusministeriön arvion mukaan 320,000 venäläistä sotilasta on kuollut tai haavoittunut Ukrainassa. Venäjän presidentti Vladimir Putin allekirjoitti joulukuun 1. päivänä asetuksen, jolla Venäjän armeijan kokoa kasvatetaan 170,000 ihmisellä, uudeksi kokonaismääräksi 1,320,000 sotilasta. Samaan aikaan Yhdysvalloissa entinen presidentti Donald Trump, republikaanien johtava ehdokas, on toistuvasti arvostellut Joe Biden’in hallinnon tarjoaman avun tasoa Ukrainalle. Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi korosti, että vuoden 2024 USA:n presidentinvaalien tulos voisi vaikuttaa “erittäin voimakkaasti” Venäjän sodankäyntiin Ukrainassa.

Tämä on vakava muistutus siitä, että vaikka me täällä voimme viettää rauhallista joulua, maailmassa on alueita, joissa konflikti ja epävarmuus ovat arkipäivää. Siksi on tärkeää pysyä valveutuneena ja tukea rauhanpyrkimyksiä kaikkialla maailmassa.


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/27 05:55.56