11005 latausta vuorokaudessa
9577 artikkelia

2023/12/27

Venäjä on systemaattisesti ja tarkoituksellisesti valmistellut kansalaisiaan Suomi-vastaisiksi jo lähes vuoden ajan. Tämä ei ole sattumanvarainen ilmiö, vaan osa laajempaa strategiaa, jossa Venäjä pyrkii vaikuttamaan sekä omiin kansalaisiinsa että kansainväliseen mielipiteeseen. Suomen ja Venäjän välinen suhde on monimutkainen ja historiallisesti latautunut, ja viimeaikaiset tapahtumat ovat vain lisänneet jännitteitä.

Venäjän mediassa Suomea koskevat raportit ovat usein sävytetty negatiivisesti, maalaillen kuvaa Suomesta uhkana tai vihollisena. Tällainen propaganda ei ole vain retoriikkaa, vaan sillä on todellisia vaikutuksia ihmisten asenteisiin ja käsityksiin. Tämä on erityisen huolestuttavaa aikana, jolloin kansainväliset suhteet ovat jo valmiiksi kiristyneet, ja väärinymmärrykset tai väärät käsitykset voivat johtaa arvaamattomiin seurauksiin.

On tärkeää, että Suomi ja muut maat ovat tietoisia tästä informaatiovaikuttamisesta ja työskentelevät aktiivisesti vastustaakseen harhaanjohtavaa narratiivia. Tämä ei tarkoita vastapropagandan levittämistä, vaan avoimuuden, totuudenmukaisuuden ja dialogin ylläpitämistä. On välttämätöntä, että kansainvälinen yhteisö tukee toisiaan tässä pyrkimyksessä, jotta yksipuoliset ja vahingolliset käsitykset eivät pääse juurtumaan.

Venäjän harjoittama Suomi-vastainen valmistelu on herättänyt ärsymystä länsimaissa ja lisännyt tarpeita toimia. Vastuu on meillä kaikilla: hallituksilla, media-alalla, ja jokaisella kansalaisella, puolustaa totuutta ja edistää yhteistyötä, ymmärrystä ja rauhaa. Tämä on ainoa tapa rakentaa kestävää ja turvallista tulevaisuutta kaikille.


Satunnainen:


Vastaavia: