2023/12/29

Venäjän masinoima turvapaikanhakijakriisi Suomeen on julkea ja säälittävä yritys horjuttaa maan vakautta ja vastata Suomen Nato-jäsenyyteen. Venäjän turvallisuuspalvelu FSB on raportoidusti täysin vastuussa Suomen itärajalla syntyneestä kriisistä. Insider-lehden tutkimuksen mukaan Venäjä on orkestroinut suurten turvapaikanhakijaryhmien siirtämisen rajojensa yli Suomeen, käyttämättä tarvittavia matkustusasiakirjoja.

Salakuljettajat ovat kertoneet roolistaan tässä FSB:n organisoidussa operaatiossa, jonka tarkoituksena on horjuttaa Suomea ja osoittaa vastalause Suomen Nato-jäsenyydelle. Noin tuhat turvapaikanhakijaa saapui Suomeen loppusyksystä ennen kuin Suomi reagoi sulkemalla rajanylityspaikat itärajallaan. Enemmistö näistä hakijoista tuli Lähi-idästä.

Insiderin mukaan nämä siirtolaiset olivat alun perin suunnitelleet matkaavansa Eurooppaan Valko-Venäjän ja Puolan kautta, mutta suunnitelmat muuttuivat, kun uusi reitti Suomeen tuli tietoon. Monet hakivat ja saivat opiskelijaviisumeita Venäjälle, jota pidettiin väylänä Eurooppaan. Nämä viisumit, jotka myytiin korkeaan hintaan, olivat osa suurempaa kaupallista ja organisoidun rikollisuuden verkostoa.

Insiderin raportit ja haastattelut tuovat esiin, kuinka venäläiset turvallisuuspalvelut, mukaan lukien FSB, ovat aktiivisesti ohjailleet siirtolaisvirtoja ja auttaneet heitä ylittämään rajan Suomeen. Tämä toiminta on ollut räikeässä ristiriidassa kansainvälisten sopimusten ja inhimillisten perusoikeuksien kanssa. Siirtolaiskriisi ei ole ainoastaan humanitaarinen katastrofi, vaan myös geopoliittinen ase, jota Venäjä on käyttänyt hyväkseen pyrkiessään horjuttamaan Suomea ja testatessaan Euroopan unionin reaktioita ja solidaarisuutta.

Suomen viranomaiset ja kansainväliset järjestöt ovat reagoineet tiukasti ja etsivät keinoja puuttua kriisiin, mutta tilanne on haastava ja vaatii jatkuvaa valppautta ja kansainvälistä yhteistyötä. Kriisi korostaa myös laajemman eurooppalaisen yhteistyön ja solidaarisuuden tarvetta turvapaikanhakijoiden ja siirtolaisten hallinnassa, samoin kuin tarvetta osoittaa selkeä viesti Venäjälle sen toimien seurauksista.


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/27 05:56.17