10324 latausta vuorokaudessa
8603 artikkelia

2023/05/19

CNN kertoo, että Biden’in hallinto on ilmoittanut Euroopan liittolaisilleen olevansa valmis sallimaan heidän viedä F-16-hävittäjiä Ukraina’an. Tämä päätös on vastaus kongressin jäsenten ja liittolaisten kasvavaan paineeseen Valkoista taloa kohtaan, jotta se auttaisi Ukrainaa hankkimaan näitä lentokoneita Venäjä’n ilmaiskujen voimistuessa.

Toistaiseksi hallinnon virkamiehet eivät kuitenkaan ole tietoisia minkäänlaisten virallisten pyyntöjen saapumisesta liittolaisilta F-16-hävittäjien viennistä, eivätkä valtion osastoon kuuluvat virkamiehet, jotka vastaavat kolmannen osapuolen siirtojen hyväksynnöistä, ole saaneet mitään ohjeita toimia asian suhteen.

Useilla eurooppa’laisilla mailla on valikoimassaan F-16-hävittäjiä, mukaan lukien Alankomaat, joka on ilmoittanut olevansa valmis viemään osan näistä hävittäjistä Ukrainaan. Huolimatta tästä, Yhdysvaltain herkän teknologian sisältymisestä lentokoneisiin, Yhdysvaltojen on annettava hyväksyntä kolmannen osapuolen siirrolle.

Viime kuukausina korkean tason ukrainalaiset virkamiehet ovat vahvistaneet julkista kampanjaansa Yhdysvalloissa valmistettujen F-16-hävittäjien puolesta, korostaen näiden lentokoneiden kiireellistä tarvetta puolustautua venäläisiä ohjus- ja lennokki-iskuja vastaan.

Yahoo News raportoi myös 18. toukokuuta saaneensa yksinoikeudella haltuunsa Yhdysvaltain ilmavoimien sisäisen arvioinnin, joka päättelee, että ukrainalaisten lentäjien kouluttaminen F-16-hävittäjien käyttöön kestäisi vain neljä kuukautta, huomattavasti lyhyemmän ajan kuin mitä Pentagonin virkamiehet ovat toistuvasti maininneet.

Everstiluutnantti Jared P. Whiten tekemä arviointi toteaa, että ukrainalaiset lentäjät pystyivät suorittamaan useita “suhteellisen teknisiä” liikkeitä simuloituina ympäristöissä, kuten laskeutumaan lentokoneella moottorin sammumisen jälkeen skenaariossa, jota kutsutaan “liekin sammumiseksi”.


Satunnainen:


Vastaavia: