11732 latausta vuorokaudessa
9783 artikkelia

LUNA NG -niminen miehittämätön ilma-alus on uusin lisäys LUNA-järjestelmään reaaliaikaisessa ilmavalvonnassa, havaitsemisessa ja seurannassa. Sen ultrakevyt mutta erittäin vakaa runkorakenne, joka on valmistettu hiilikuituvahvisteisesta muovista (CFRP), tarjoaa yli 12 tunnin lentoajan. Lisäksi sen yli 100 km:n datalinkin kantama mahdollistaa yli 30 000 km²:n alueen kattavuuden. LUNA-järjestelmän suuri etu on sen korkea joustavuustaso sekä kuljetuksen että käytön aikana. Kompakti maastopysäytysasema mahtuu pieniin ajoneuvoihin tai standardi työmaa-koppeihin, mahdollistaen nopean kuljetuksen esimerkiksi helikopterilla. Riippumatta kiitoteistä, ilma-alus voidaan käynnistää lähes mistä tahansa köysikäynnistimellä ja laskeutuminen tapahtuu autonomisesti käyttäen differentiaalista GPS-järjestelmää verkossa tai laskuvarjolla.

Lentäessään LUNA NG vaikuttaa vähäisellä akustisella, lämpö- ja tutkalle havaittavalla heijasteella. LUNA NG -järjestelmän käyttöä on testattu ja kokeiltu pitkään ja sen käyttöönotto vaatii lyhyen koulutusjakson. Laaja automaatio varmistaa turvallisen ja luotettavan toiminnan. Tehtävien suunnittelu ja datan analysointi tapahtuvat toimitetulla ohjelmistolla.

Kustannustehokas modulaarinen järjestelmä mahdollistaa LUNA NG -ilma-aluksen varustamisen tarvittavalla kuormituksella, mukaan lukien:

  • Modulaariset kuormitukset (sisältäen EO, IR, akustiikan, spektrianalyysin)
  • LTE-verkko/viestintärele/komentopisteyhteys
  • Taktinen SatCom-tiedustelu
  • IMEI-seuranta
  • Tekoälyavusteinen datan arviointi
  • Sensori -kyvykkyydet ja yhteys
  • Elektronisten tukitoimien (ESM) integrointi

LUNA-dronijärjestelmä tarjoaa edistyksellisen ratkaisun miehittämättömään ilmavalvontaan, havaitsemiseen ja seurantaan reaaliajassa.

Se on osoittanut arvonsa maailmanlaajuisissa tehtävissä, kiitos 6 tunnin (vaihtoehtoisesti 8 tunnin) lennonkestonsa ja yli 100 km:n kantaman, jota voidaan kasvattaa SatComin avulla.

Dronen voi laukaista melkein missä tahansa maastossa, ja sillä on lukuisia eri vaihtoehtoja liikkumiseen. Se on kustannustehokas ja luotettava valinta sekä sotilaallisiin että siviilikäyttöihin. Valmiina käyttöön nopeasti milloin tahansa.

Vahvasta lasikuituvahvisteisesta komposiittirakenteestaan ja 40 kg:n nousupainostaan johtuen korkeatehoinen drone voidaan valmistella lentoon vain muutaman henkilön voimin ja se voidaan käynnistää äänettömästi käyttäen taittuvaa itsestään liikkuvaa katapulttia. Laajan automaation ansiosta käyttö on erittäin yksinkertaista eikä se vaadi aiempaa lentokokemusta. Maastopysäytysaseman kompaktit komponentit sopivat koppeihin tai pieniin ajoneuvoihin, mikä mahdollistaa nopean siirron tarvittaessa, esimerkiksi kuljetushelikopterilla.

Aina luotettava ilmassa
Hiljaisen kaksitahtisen polttoaineen ruiskutusmoottorin voimalla LUNA-drone saavuttaa huippukorkeuden jopa 5 000 metriin. Se vakuuttaa luotettavista lento-ominaisuuksistaan joka vuodenaikana ja jopa vaikeissa sääolosuhteissa. Erityispiirre on moottorittoman liukulenton ja sitä seuraavan moottorin uudelleenkäynnistyksen mahdollisuus. Drone voi suorittaa esiohjelmoituja lento reittejä autonomisesti ilman signaaleja maastopysäytysasemalta, tai sitä voidaan ohjata etänä – myös välitys-dronen avulla, jos esimerkiksi toiminta-alue on radio-kattavuuden varjossa. Drone laskeutuu autonomisesti differentiaalisen GPS:n avulla verkkoon tai laskuvarjolla.

Hyvin varusteltu tulevaisuutta varten
Varustettuna ensiluokkaisilla optiikoilla, nykyaikaisilla linsseillä lentäjänäkymää ja maanäkymää varten, drone lähettää reaaliaikaisia kuvia ja dataa. Lisäkuormat voidaan kiinnittää tarvittaessa vakioituun pyörivään kuormitusalustaan mihin tahansa tarkoitukseen – olipa kyseessä lämpökuvantaminen, lähi-infrapuna-zoom-kamerat, SAR, EW-kuormitukset tai lukuisat muut anturijärjestelmät.

LUNA-järjestelmä on jo varustettu uusimmilla laajennus-optioilla ilmavalvonnassa – ja siten luotettava sijoitus tulevaisuuteen.

Lisätietoja löydät valmistajan internetsivuilta osoitteesta:


Satunnainen:


Vastaavia: