Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2717 artikkelia


#USA: #Ukraina’ssa ei havaittu laajamittaista #korruptio’ta #puolustustarvike-luovutusten kanssa

2024/01/04

USA:n Bidenin hallinto on ilmoittanut, että Ukrainalle toimitettua Yhdysvaltain aseistusta “käytetään asianmukaisesti taistelukentällä”, kertoi John Kirby, Valkoisen talon kansallisen turvallisuuden tiedottaja toimittajille 3. tammikuuta.

“Emme ole nähneet merkkejä laajamittaisesta korruptiosta tai väärinkäytöstä Ukrainan armeijan toimesta”, Kirby sanoi.

Yhdysvallat on tarjonnut noin 44,2 miljardin dollarin arvosta sotilasapua sen jälkeen, kun Venäjä aloitti täysimittaisen hyökkäyksen Ukrainaa vastaan 24. helmikuuta 2022, ja yli 47 miljardin dollarin arvosta sotilasapua Venäjän alkuperäisen hyökkäyksen jälkeen Ukrainaan vuonna 2014.

Syyskuussa Yhdysvallat lähetti henkilöstöä Kiovaan arvioimaan amerikkalaisen sotilasavun käyttöä, kertoo Yhdysvaltain puolustusministeriön tarkastusviraston raportti. Tiimi on työskennellyt Yhdysvaltain suurlähetystössä Kiovassa arvioinnin ja valvonnan parissa.

“Lisäsimme asiantuntemusta ja henkilöitä tiimiin Kiovassa nimenomaan tilivelvollisuustarkoituksiin. Ja ukrainalaiset ymmärtävät tilivelvollisuuden tarpeemme”, Kirby selitti. “He jakavat tämän näkemyksen ja ovat tehneet selväksi, että he ovat valmiita työskentelemään kanssamme tilivelvollisuustoimien parissa kaikkien toimitettujen järjestelmien osalta.”