9564 latausta vuorokaudessa

7553 artikkelia

2024/03/07

Bidenin hallinto pyrkii käyttämään 200 miljoonaa dollaria Yhdysvaltain armeijan varoista tarjotakseen välitöntä apua Ukrainalle, kun samalla merkittävämpi apu odottaa edelleen kongressin hyväksyntää, kertoo Bloomberg 6. maaliskuuta.

Väliaikaisia varoja voitaisiin käyttää auttamaan Ukrainan armeijaa kriittisten tarvikkeiden ja aseiden täydentämisessä, jotka ovat nopeasti loppumassa.

Pentagonin varannoista saataisiin vapautettua noin 200 miljoonaa dollaria sotilasapua Ukrainalle. Lähde, joka on perehtynyt asiaan, kertoi Bloombergille, että lopullista päätöstä armeijan varoista ei ole vielä tehty.

Yhdysvaltain apu Ukrainalle on viivästynyt syksystä 2023 lähtien, kun erilaiset ulkomaisia avustuksia koskevat lakiehdotukset ovat pysähtyneet rajaturvallisuuskiistojen vuoksi. Viimeksi 95 miljardin dollarin apupaketti Ukrainalle, Israelille ja Taiwanille hyväksyttiin senaatissa molempien puolueiden tuella, mutta edustajainhuoneen puhemies Mike Johnson on kieltäytynyt viemästä sitä äänestykseen edustajainhuoneessa.

Johnsonin kerrotaan antavan republikaaneille, jotka tukevat Ukrainan apua, työskennellä vaihtoehtoisen lakiehdotuksen parissa, jonka odotetaan valmistuvan maaliskuun loppuun tai huhtikuun alkuun mennessä.

Varusteiden ja aseiden puutteet ovat johtaneet viimeaikaisiin venäläisiin aluevaltauksiin, mukaan lukien Avdiivkan valtaaminen – keskeinen kaupunki lähellä miehitettyä Donetskia – jossa käytiin kovaa taistelua useiden kuukausien ajan.

EU-neuvosto hyväksyi äskettäin 50 miljardin euron (54 miljardin dollarin) rahoituspaketin lainoina ja avustuksina Ukrainalle.


Satunnainen:


Vastaavia: