10498 latausta vuorokaudessa
9460 artikkelia

2024/01/10

Yhdistyneiden Kansakuntien arvioiden mukaan yli 14,6 miljoonaa ihmistä, eli 40% Ukrainan väestöstä, tarvitsee tänä vuonna humanitaarista apua, raportoi YK:n humanitaaristen asioiden koordinointitoimisto (OCHA) 9. tammikuuta.

Kyseinen luku ei sisällä 6,3 miljoonaa ukrainalaista, jotka ovat joutuneet pakenemaan sotaa ulkomaille, OCHA:n mukaan.

OCHA:n globaalin varapuhemiehen Jens Laerken antama lausunto tuli Genevessä pidetyssä lehdistötilaisuudessa, jossa ilmoitettiin OCHA:n ja YK:n pakolaisasiain päävaltuutetun (UNHCR) Ukrainan humanitaarisen avun ja vastaustoiminnan suunnitelman käynnistymisestä 15. tammikuuta 2024.

“Tammi-kuun ensimmäinen viikko toi Ukrainaan hyökkäysten aallon, joka alkoi 29. joulukuuta ja jatkuu tähän päivään,” Laerke sanoi.

“Väkivallan lisäksi Ukraina on nyt syvän talven kourissa. Jatkuvan, laajamittaisen humanitaarisen operaation tarve on yhtä akuutti tänään kuin koskaan aikaisemmin.”

Tämä tilanne on järkyttävä ja hälyttävä. Se, että miljoonat ihmiset kärsivät ja tarvitsevat kiireellistä apua omassa maassaan, on todiste siitä, kuinka syvälle sota on vaikuttanut Ukrainan yhteiskuntaan. Kansainvälisen yhteisön on toimittava päättäväisesti ja nopeasti, jotta nämä ihmiset saavat tarvitsemansa avun.

Ei ole hyväksyttävää, että vuonna 2024 meidän on edelleen todistettava tällaisia humanitaarisia kriisejä. Jokaisen valtion ja kansainvälisen toimijan on katsottava peiliin ja kysyttävä itseltään, mitä enemmän he voisivat tehdä tämän kriisin ratkaisemiseksi.


Satunnainen:


Vastaavia: